Cum se face hummus?

  •  
  •  

Un aperitiv satios si gustos care va fi pe placul invitatilor tai, o gustare tartinabila pe care o poti servi intre mese sau luat la pachet pentru masa de pranz la birou, hummus-ul se face rapid si-ti iese din prima!

 

Cum se face hummus?

Cum se face hummus

Daca vrei sa faci hummus acasa ai nevoie de doua ingrediente principale: naut si pasta de susan (tahini).

Poti alege intre naut uscat, tinut la inmuiat peste noapte si fiert ulterior sau naut la conserva, mult mai usor de gatit.

Aceste doua ingrediente de baza, alaturi de ulei de masline si condimente (usturoi, zeama de lamaie, paprika sau turmeric) se amesteca in blender pana cand se obtine o pasta fina.

Dupa cum vezi, n-ai nevoie de abilitati speciale pentru a face hummus acasa.

Ingrediente:

Ingrediente hummus

  • o conserva de naut BIO
  • 2 linguri de pasta de susan (tahini)
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de apa
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • jumatate de lingurita de sare de mare
  • paprika sau turmeric (optional)
  • cateva frunze de patrunjel sau coriandru pentru decor (optional)

Scurg nautul din conserva si clateste-l sub un jet de apa rece. Adauga nautul si restul ingredientelor (mai putin frunzele de patrunjel pentru decor) intr-un blender si mixeaza-le cateva minute pana obtii o pasta fina.

Gusta hummus-ul si potriveste-l cu sare sau piper, dupa gust. Daca are o consistenta tare, mai adauga o lingura de apa, ulei de masline sau zeama de lamaie pentru a-l subtia.

Transfera-l pe un platou si toarna putin ulei de masline si decoreaza-l cu frunze de patrunjel. Acum ca ai vazut cum se face hummus acasa, incearca reteta si spune-ne cum ti-a iesit.

Idee de prezentare:

Cum se face humus

Incearca si:

Hummus cu sfecla rosie

Adaosul de sfecla rosie aduce nu numai o culoare interesanta cat si un plus de savoare.

Perfect condimentata, se simte gustul acrisor de lamaie, cu o tenta de usturoi, super cremoasa datorita adaosului de grasimi, incarcata de vitamine si minerale, asteapta sa fie servita pe tartine.

Hummus cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 1 cutie 400 g naut, clatit si scurs
  • 200g sfecla rosie coapta (poate fi inlocuita cu ardei copti)
  • 100ml ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de pasta de susan (tahini)
  • 2 linguri de crema de hrean
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita sare
  • Zeama proaspat stoarsa a unei jumatati de lamaie
  • Optional: patrunjel tocat pentru garnisire

O reteta atat de simpla! Tot ce trebuie sa faci este sa introduci toate ingredientele in blender si sa pulsezi de cateva ori pana se omogenizeaza perfect intr-o pasta numai buna de tartinat. Este si un aperitiv versatil care se poate servi pe tartine sau betisoare de legume. Depozitata intr-un borcan cu inchidere ermetica, poate rezista in frigider intreaga saptamana.

Cum se coace sfecla?

Desi iti poate pata pielea, sfecla rosie este deosebit de hranitoare. Dupa ce o vom coace in cuptor, isi schimba textura si devine moale si suculenta, usor de procesat in blender.

Incepe prin a incalzi cuptorul la 190 grade Celsius. Indeparteaza frunzele, inclusiv tuplna, spala bine sfecla, sterge-o cu un servet din hartie, unge-o cu ulei pe toate partile, presare sare si aseaz-o intr-o tava de cuptor tapetata cu o hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30-60 de minute, in functie de marime.

Test: Sfecla rosie este coapta cand cutitul aluneca usor in centrul acesteia.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit, dupa care se cojeste.

“Hummus” din fasole alba

Hai sa-l numim ‘hummus alb’! Renunta la prajeala din ceapa, optandu-se pentru o garnisire cu cateva linguri de ulei de masline. O poti transforma intr-o reteta rapida, daca optezi pentru boabe de fasole la cutie, prefierte.

Atat gustul cat si textura poate fi modificata oricand, in functie de preferinte.

Fasole batuta hummus

Ingrediente:

  • 300g fasole alba, uscata
  • 80ml ulei de masline
  • 3-4 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 1-2 linguri de zeama de lamaie
  • 1-2 catei de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust

Lasa boabele de fasole la inmuiat, peste noapte.

Adauga-le intr-o oala si toarna apa cat sa le acopere 2-3 degete. Dupa primul clocot, adauga sarea si continua sa fierbi la foc mic timp de 40 de minute, pana cand boabele se inmoaie si pot fi zdrobite usor intre degetul mare si aratator.

Ca boabele sa se inmoaie mai repede, adauga 1-2 linguri de ulei de masline in apa de fiert.

Dupa ce boabele de fasole s-au fiert, scurge apa in care au fiert insa pastreaz-o.

Toarna boabele de fasole intr-un blender, adauga uleiul de masline, pasta de tahini, catelul de usturoi, sare si piper. Pulseaza de cateva ori.

Gusta si potriveste de sare si piper.

Daca nu esti multumita de consistenta, poti adauga din zeama in care au fiert boabele pentru a subtia compozitia iar daca doresti sa fie mai cremoasa, mai poti adauga ulei de masline.

“Hummus” din mazare verde

Hummus mazare

Chit ca esti la dieta sau doar vrei sa te hranesti sanatos si sa ai o alimentatie variata, mazarea este o alegere excelenta. Datorita continutului de proteine si fibre, mazarea instaleaza usor senzatia de satietate, incetineste digestia si mentine senzatia de satietate pe parcursul zilei.

O poti consuma in multe feluri, dar si sub forma de pasta, deghizata intr-un ‘hummus’ verde, atent condimentat, cu o textura cremoasa, tocmai buna de tartinat pe o felie de paine integrala. O poti servi si invitatilor, ca starter, alaturi de betisoare din cruditati sau chips-uri tortilla.

Ingrediente:

  • 200g mazare proaspata
  • 2 linguri de tahini
  • 1-2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1-2 linguri de zeama de lamaie proaspata
  • 2 linguri de coriandru proaspat, tocat
  • ¼ lingurita chimion
  • Sare si piper negru, proaspat macinat

Pune la fiert boabele de mazare intr-un ibric cu apa fiarta si sare. Fierbe mazarea pana se inmoaie, trece-o printr-un jet de apa rece, apoi scurge-o bine de apa intr-o strecuratoare mare.

Adauga pasta de susan si zeama de lamaie in blender si omogenizeaza int-un blender pana obtii un amestec cremos. Adauga mazarea verde si omogenizeaza. Adauga condimentele si pulseaza pentru ultima oara.

Serveste ‘hummus-ul’ din mazare cu legume proaspete sau chipsuri din porumb.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro