Iata cum se face Creme Brulee, un desert simplu si rafinat, din doar cateva ingrediente naturale: smantana dulce, galbenusuri de oua, zahar si vanilie care-i va cuceri instant si pe cei mai pretentiosi oaspeti sau membri ai familiei. Timpul de prepare este de o ora la care se adauga timpii de racire peste care nu trebuie sa sari.
Pentru a pregati Creme Brulee ai nevoie de cateva vase speciale Ramekin, vase mici, rezistente termic, in care se gateste si se serveste o singura portie de desert.
Ingrediente:
- 600 ml de smantana dulce, grasa
- 6 galbenusuri de oua
- 4 linguri de zahar
- Extract de vanilie, alegerea comuna unei creme brulee, insa se pot adauga si alte esente dupa gust
Cum se face Creme Brulee
Incalzeste cuptorul la 150 de grade inainte de a te apuca sa pregatesti crema Brulee. Intr-un vas de inox pune la fiert smantana impreuna cu doua linguri de zahar, lasand-o la foc mic timp de cateva minute, in care mai amesteci.
Da-o de pe foc.
Intre timp, separa galbenusuri de albusuri si bate-le cu zahar cu ajutorul unui tel pana cand zaharul se topeste complet iar compozitia ajunge la o textura pufoasa. In acelasi vas, toarna smantana calduta, putin cate putin, amestecand in continuu.
Intr-o tava de aragaz, aseaza patru-sase vase Ramekin (in functie de forma acestora), toarna crema brulee in fiecare vas apoi umple tava cu apa calda cat sa le acopere peste jumatate / doua treimi.
Se introduce usor tava la cuptor si se tine la foc mic spre mediu (150 grade celsius) timp de 40-45 de minute. Va trebui sa observi o crusta a cremei brulee. Scoate tava si lasa crema sa se raceasca.
Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, da vasele la frigider timp de 4-6 ore sau peste noapte.
Inainte de servire se presara o lingurita de zahar peste crema si se caramelizeaza usor cu ajutorul unei torte cu gaz.
Se poate decora cu fructe de padure si se serveste in vasul Ramekin in care a fost introdus in cuptor.