zoot

Cum se fac gogosile americane. Reteta pas cu pas

Gogosile americane sunt un desert iconic pe care trebuie sa-l prepari cel putin o data in viata. Atunci cand nu esti la dieta probabil caci nu sunt cele mai prietenoase alegeri pentru silueta. Cu toate acestea, alege-ti momentul potrivit sa te bucuri de aceste gogosi pufoase si glazurate fara niciun sentiment de remuscare.

Gogosi americane

Ingrediente pentru gogosi:

  • 470g faina alba
  • 60ml apa (40-46 grade celsius)
  • 260ml lapte oparit, apoi racit
  • 80g zahar alb
  • 2 oua
  • 60g unt gras (80% grasime) sau untura
  • ½ lingurita sare
  • 10g drojdie de bere
  • Ulei pentru prajit

Ingrediente pentru glazura:

  • 60g unt gras (80% grasime)
  • 190g zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 3-4 lingurite de lapte condesat
  • 80g de ciocolata

Cum se fac gogosile americane

Inmoaie drojdia in apa calda si las-o sa se odihneasca.

Pune untul la topit in bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasa-l sa se raceasca.

Toarna laptele intr-un ibric si da-l intr-un clocot apoi lasa-l sa se raceasca. Laptele este oparit cu un scop si te sfatuim sa nu sari peste acest pas. Proteina de zer din lapte poate slabi gluten si atunci aluatul nu va creste corespunzator. Oparirea laptelui dezactiveaza proteina iar aluatul de gogosi america va creste frumos.

Cerne jumatate din cantitatea de faina intr-un bol pentru afanare.

Amesteca drojdia odihnita cu ouale batute, zaharul, sarea, si untul topit si adauga peste faina. Amesteca in robotul de bucatarie timp de 30 de secunde la intensitate joasa apoi inca doua minute la intensitate medie, adaugand treptat si restul cantitatii de faina. Framanta-l cu mana tim de 5 minute pana devine elastic si moale.

Acopera vasul cu un servet de bucatarie si lasa aluatul sa creasca timp de 30-60 de minute (in functie de tipul de drojdie folosit).

Dupa ce aluatul a crescut, rastoarna-l peste blatul de lucru tapetat din belsug cu faina alba. (Aluatul de gogosi americane este mai moale decat cel al gogosilor noastre traditionale). Intinde-l usor cu ajutorul unui facalet intr-o foaie groasa de 1-2 cm si decupeaza bilute din aluat cu ajutorul gurii unui pahar. Foloseste gura unui pahar de tuica pentru a decupa mijlocul. Intinde gogosile pe blatul de lucru tapetat cu faina si lasa-le sa creasca timp de alte 20-30 de minute.

Gogosile se prajesc in ulei incins la 175 grade Celsius pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Se indeparteaza cu o paleta si se aseaza peste cateva servetele de bucatarie pentru a absorbi grasimea in exces.

Intre timp, prepara glazura pentru clatite americane. Topeste untul si ciocolata intr-o tigaie aderenta la foc mediu. Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza. Adauga lapte condensat pana ajungi la consistenta dorita.

Introdu gogosile in glazura si aseaza-le pe platou.

Cum se fac gogosi 1Cum se fac gogosi 2Cum se fac gogosi 3Cum se fac gogosi 4Cum se fac gogosi 5Gogosi americane

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.