zoot

Cum se fac crutoanele din paine la cuptor?

Nu-ti imaginezi supa crema fara crutoane? Acea textura crocanta, aportul de fibre care instaleaza senzatia de satietate si diferitele arome pe care poti sa i le imprimi le transforma in elemente indispensabile din supe creme si salate.

Daca alegi sa le prepari acasa poti alege forma, textura si aroma finala a preparatului. Se pot condimenta cu diferite ierburi aromate, precum cimbru, oregano, busuioc, chiar rozmarin si condimente (sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi sau de ceapa). Se pot pregati atat la cuptor cat si la tigaie. Iti promitem ca nu-ti va lua mai mult de cinci minute sa te bucuri de o portie de crutoane crocante si aromate care-ti vor inveseli farfuriile.

Ingrediente:

  • 4-5 felii de paine alba sau integrala
  • 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • Un praf de sare
  • Un varf de cutit de oregano

CRUTOANE

Cum se fac crutoanele din paine la cuptor

Se preincalzeste cuptorul la 170 C (foc mediu) si se introduce tava de cuptor inauntru.

Se taie painea in felii de grosimea unui deget, apoi se taie pe lungime, ulterior in cubulete egale. Se toarna crutoanele intr-un castron inalt. Se toarna uleiul de masline peste crutoane, amestecandu-se crutoane astfel incat sa se distruibuie uniform. Se presara sare si oregano si se amesteca.

Se scoate tava din cuptor si se aseaza o foaie de copt. Se aseaza crutoanele uniform, pe un strat. Se da tava la cuptor timp de aproximativ 5 minute pana crutoanele se rumenesc frumos. La jumatatea intervalului, se intorc crutoanele, scuturandu-se usor tava.

Crutoanele la cuptor se pot servi in salate sau supe creme, aducandu-se la masa intr-un bol separat. Daca alegi sa le dai o aroma deosebit, se pot servi si ca atare, alaturi de un pahar de bere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.