zoot

Cum se fac coasetele de porc la cuptor

Cine spune ca ai nevoie de un gratar pentru a pregati o portie delicioasa de coaste de porc? Coastele de porc se pot gati si la cuptor. Este una dintre acele retete pe care trebuie sa o incerci inainte de a crede. Desi efortul tau va fi rasplatit, coastele de porc au nevoie de ceva mai mult timp la cuptor pentru a deveni moi. De altfel, sunt gatite la foc mic. Daca ai rabdare cateva ore, carnea aproape ca se va desprinde de os si tu-ti vei linge degetele dupa masa.

Coaste de porc cu cartofi la cuptor

Ingrediente:

  • 2kg coaste de porc
  • 200ml sos barbecue
  • 60g mustar Dijon
  • 8 linguri zahar brun
  • 2 linguri paprika
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingura ceapa granulata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper
  • ½ lingura chili / piper cayenne
  • Optional: 2 lingurite de fum lichid

COASTE DE PORC LA CUPTOR

Aseaza o folie de aluminiu peste o tava de cuptor si aseaza peste ea un gratar de racire (de tipul celui pe care-l folosesti la racrea prajiturilor). Aseaza coastele de porc pe acest gratar, intr-un singur strat. Acest aranjament permite aerului sa circule din toate partile.

Amesteca mustarul cu fumul lichid si foloseste o pensula pentru a unge coastele pe toate partile. Amesteca toate condimentele uscate si presara-le peste coaste. Tapoteaza usor pentru a te asigura ca se prind bine de mustar.

Porneste broilerul si aseaza raftul la cativa centimentru sub elementul de incalzire. Frige coastele pentru 5 minute pana zaharul brun incepe sa faca bule si coastele se rumenescuniform.

Seteaza cuptorul la 150 C. Aseaza tava cu gratar in mijlocul cuptorului si coace coastele pentru 2 1/2h -3h. La jumatatea acestui interval acopera coastele cu folie de aluminiu pentru a nu se usca. Cu jumatate de ora inainte de a scoate tava din cuptor, unge coastele cu sosul barbecue, acopera-le iar cu folia de aluminiu si continua sa gatesti.

Iti vei da seama ca sunt gata cand varful cutitului intra usor in partea cea mai groasa a coastei. Scoate tava din cuptor is lasa-le acoperite pentru inca 10 minute. Separa-le si serveste-le calde.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.