•  
  •  

Cum se pune masa

Aranjarea mesei pentru evenimente formale la care vrei sa iti impresionezi invitatii necesita ceva mai multa planificare dar la final vei observa cum totul urmeaza un fir logic si toate regulile de amenajare a unei mese nu fac altceva decat sa usureze procesul servirii atat pentru gazda cat si pentru invitati.

Indiferent de numarul de feluri de mancare servite, exista cateva principii de baza de la care nu trebuie sa te abati.

Afla cum se pune masa:

Vei incepe aranjarea mesei cu pozitionarea platoului central exact in fata scaunului pe care se va aseza invitatul.

Tacamurile folosite pentru servirea mesei se aseaza de o parte si de alta a platoului central, tinand minte ca: lingurile si cutitele se aseaza mereu pe partea dreapta iar furculitele pe partea stanga. Aceasta ordine este una logica pentru un dreptaci.

Exista aici o exceptie de la regula: furculita de cocktail (in cazul in care se serveste la masa asa ceva) se plaseaza tot pe partea dreapta.

Asezarea tacamurilor pe masa se face in ordinea servirii felurilor de mancare pe care le-ai pregatit, de la exterior la interior. Din nou, aceasta regula de a aseza masa este una logica.

Sa luam un exemplu: vei incepe servirea mesei cu un antreu. Atunci este logic ca furculita pentru antreu sa fie asezata prima, urmata de furculita pentru felul principal de mancare.

Acelasi principiu se foloseste si in cazul paharelor. Gandeste-te ce bauturi vei servi la masa. Cum la antreu se bea un vin alb, paharul pentru vin alb este cel mai apropiat de farfuria invitatului. Amenajarea mesei pare ca astfel capata sens.

Atentie la paine cand se aseaza masa!

Aceasta are nevoie de o farfuriuta speciala, care se aseaza in partea stanga, deasupra furculitelor. Cum, de regula, paine se serveste cu un in cazul meselor formale, cutitul pentru paine si unt se aseaza deasupra farfuriutei, pe orizonatala. Detaliile acestea in amenajarea mesei le vei observa in schemele de mai jos:

Aranjarea mesei cu un singur fel principal

De regula, vei servi supa, un fel principal si desert, fara mancaruri speciale si bauturi sofisticata. Daca aceasta este cazul pentru care te pregatesti sa asezi masa, atunci te poti ghida cu usurinta dupa schema de mai jos.

Cum se aseaza masa

Vei aseza platoul in fata scaunului dupa care te vei ghida in amenajarea mesei.

Tacamurile, in numar restrans pentru ca nu vei servi decat un singur fel de mancare principal dupa supa, se aseaza de-o parte si de alta a platoului, in ordinea folosirii de la exterior la interior.

Tacamurile pentru desert se aseaza in fata platoului central, fiind folosite la urma.

Farfuria pentru paine si cutitul pentru paine si unt vor sta in partea stanga, in fata platoului central.

Servetul se poate plasa in amenajarea mesei in partea stanga , langa tacamuri sau se poate prinde cu un inel si se poate aseza pe platoul central.

Paharele se aseaza pe masa in ordinea folosirii si in functie de bautura pe care o servesti.

De regula, cescuta de cafea pe farfurie nu se aseaza pe masa pana la servirea desertului.

Te-ar putea interesa si:

Aranjarea mesei festive cu mai multe feluri de mancare

Sunt ocazii festive la care vei servi mai multe feluri de mancare.

Vei observa in diagrama de mai jos ca am adaugat cutitul pentru peste si furculita pentru cocktail, singura exceptie cand furculita se aseaza pe partea dreapta.

Asezarea tacamurilor la masa festiva

In acelasi timp, le poti servi invitatilor recipiente cu condimente separat.

Numarul bauturilor servite la masa festiva a crescut, de unde introducerea paharului pentru cherry si a celui de sampanie.

 

Idei de amenajare a mesei intr-un cadrul informal

Atunci cand asezi o masa pentru tine si partenerul tau, poti renunta la anumite formalitati. In plus, nu vei servi decat un fel principal si o bautura, pe langa nelipsita apa. Vei fi atenta mai degraba la decor.

Amenajarea mesei 1

Servetele de masa colorate si aranjamentul formal sunt cele care dau si mai multa savoare preparatelor pe care le vei servi.

Amenajarea mesei 2

Aranjarea mesei in cadrul unei cine informale nu trebuie neaparat sa fie pretentioasa. Mai important este timpul de calitate petrecut impreuna cu invitatii.

Amenajarea mesei 4

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate atunci cand creativitatea intra in joc. Priveste o modalitate interesanta de a aseza servetelul de masa.

Amenajarea mesei festive dinner series

Nu te retine nimeni sa folosesti vesela ta preferata. Experimenteaza cu formele si culorile ca masa sa fie cat mai vesela.

 

Idei de amenajare a mesei festive

Nu vei avea multe ocazii sa asezi mese festive, asa ca profita de sarbatorile importante si de vizitele familiei numeroase pentru a celebra cu stil. Spiritul sarbatorii te va cuprinde intens si vei ramane cu amintiri minunate.

Scoate-ti cea mai buna vesela si tacamurile din argint de la bunica si aranjeaza o masa pe cinste.

Amenajarea mesei festive

Daca vrei sa faci o impresie memorabila, nu uita de cartonasele cu nume, care pot fi personalizate in casa. In felul acesta, iti vei putea pozitiona invitatii strategic in functie de interese comune si afinitati.

Poate lega chiar o romanta intre cei mai buni prieteni ai tai daca ii asezi unul langa celalalt.

Nu uita de aranjamentele florale care inveselesc orice masa si dau amintiri de neuitat. Asta, bineinteles, daca ai suficient loc pe masa, astfel incat sa nu ii incomodeze pe invitati.

Amenajarea mesei festive 2

Gaseste modalitati creative de a prezenta servetelul de masa. Desi inelul pentru servetele este cel mai comun, tu te poti gandi si alte aranjamente.

Alegerea paharelor este la fel de importanta in amenajarea mesei. Nu stiai ca vinul are un alt gust in functie de forma paharului? Asigura-te ca le alegi pe cele potrivite.

Amenajarea mesei festive luigi crespo

Aseaza masa cu stil chiar si atunci cand serviti preparetele in aer liber. O ocazie de a te juca cu aranjamentele florale si culorile textilelor.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro