zoot

Cum scapi de pielea lasata dupa cura de slabire

Cand pierzi in greutate drastic sau intr-un timp foarte scurt, componenta elastica a pielii nu are timp sa se adapteze noii forme si pielea se lasa. Pe langa cura de slabire, varsta, stilul alimentar precar, expunerea excesiva la soare si fumatul contribuie la pierderea elasticitatii in timp. Nu te panica si ia masuri din timp! Cel mai probabil pielea va reveni la forma initiala, mai putin in cazurile extreme in care indepartarea chirurgicala ramane singura varianta.

pielea lasata dupa cura de slabire

  1. Incearca sa nu pierzi prea repede din greutate

Dietele yo-yo care mizeaza pe pierderea rapida in greutate, reducand drastic aportul caloric sunt primul inamic al pielii lasate. Evita-le, propunandu-ti sa slabesti pana la un kilogram pe saptamana pentru a nu risca acest neajuns al ditetelor rapide.

  1. Hidrateaza-te

Hidratarea este o componenta esentiala pentru mentinerea elasticitatii pielii dar si pentru starea ta de bine, in general. Asigurate-te ca bei cei doi litri de apa pe zi, evitand diureticele.

  1. Fa-ti masaj

Cine nu adora un masaj de relaxare al intregului corp? Include masajul profesional in rutina ta cand incepi o dieta. Daca nu poti suporta costul unui abonament la un salon specializat, opteaza pentru a-ti masa in piele o crema pentru fermitate, imbogatita cu aloe vera , vitamina A si E pentru a creste nivelul de colagen si elastina din piele. Uleiul de cocos este un adjuvant natural pentru a masa pielii lasate. Masajul imbunatateste circulatia sangelui si reda elasticitatea pielii.

  1. Fa-ti un gomaj periodic

Un usor scrub periodic cu minerale si sare de mare stimuleaza fluxul sangvin si face pielea mai elastica.

  1. Mizeaza pe impachetari

Mersi la un salon specializat si intreaba de impachetarile pentru fermitatea pielii. Aceastea ua un efect de remodelare corporala, tonifiere ce confera elasticitate pielii, hidrateaza si confera tonus pielii. Pentru cele mai bune rezultate se fac concomitent cu dieta.

  1. Ridica greutati

Antrenamentul bazat pe greutati nu numai ca-ti creste rata metabolica, intareste si creste masa musculara si strange pielea lasata. Ridica greutati de trei ori pe saptamana.

  1. Consuma proteine

Esentiale pentru fermitatea si santatea pielii, proteinele in dieta ta confera senzatia de satietate, ajuta la cresterea masei musculare si cresc rata metabolica. Consuma proteine slabe, soia si legume hiper proteice.

  1. Redu expunerea la soare si baile lungi

Expunerea prelungita la soare are efecte negative asupra elasticitatii pielii tale dar si inotul sau baile lungi in apa cu clor usuca pielea. Dupa dus aplica o crema hidratanta cu vitamine si aloe vera.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.