zoot

Cum sa usuci plantele aromate la tine acasa

Foto: foodiesfeed.com
Foto: foodiesfeed.com

Plantele se culeg dimineata, inainte ca uleiurile esentiale sa fie evaporate de soare, imediat dupa ce roua s-a uscat. Indeparteaza frunzele uscate sau zdrobite si orice urma de murdarie. Daca plantele aromate provin din agricultura ecologica, nu este necesar sa le mai speli inainte de a le pune la uscat. In caz contrar, clateste-le intr-un jet de apa rece si sterge-le bine prin tapotare cu ajutorul unui prosop de bucatarie de unica folosinta.  Atentie! Umezeala favorizeaza mucegaiul.

 

Cum sa usuci plantele aromate la tine acasa

Poti alege dintre mai multe variante de uscare a plantelor aromatice la tine acasa:

1. In aer liber

Inmagazineaza plantele in manunchiuri a cate 5-6 bucati si introdu-le intr-o punga de hartie cu buchetul catre fundul pungii. Gaureste, din loc in loc, punga pe partile laterale si leag-o la extremitati cu o sfoara. Manunchiul obtinut se agata pe o sarma pe veranda sau in pod. Este important ca manunchiuri de plante aromate sa beneficieze de o buna ventilatie, cu putin lumina.

2. Cu ajutorul deshidratorului

Un aparat nelipsit din bucataria raw vegana te poate ajuta sa usuci ierburile aromate in cel mai scurt timp. Deshidratoarele casnice, spre deosebire de cele profesionale sunt deosebit de accesibile ca pret. Plantele proaspete se aseaza pe tava si se seteaza programul indicat, in functie de deshidrator.

Deshidrator alimente si preparare iaurt Dekassa. Pret: 258 lei. Cumpara-l din magazin
Deshidrator alimente si preparare iaurt Dekassa. Pret redus: 198 lei. Cumpara-l din magazin

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.