zoot

Cum sa-ti usuci pensulele de machiaj

Cum sa ti usuci pensulele de machiaj
Foto: reddit

Faptul ca cele mai multe persoane nu-si spala destul de des periutele de machiaj este un truism. Niciodata nu avem suficient de mult timp si, totusi, alternativa de a folosi pensule de machiaj murdare pe tenul nostru nu este una atragatoare.

Imagineaza-ti un mediu umed si poros, proprice dezvoltarii germenilor si bacteriilor care sunt transferate de pe pensula direct pe pielea noastra, odata cu aplicarea produsului. Ce se intampla ulterior este simplu. Porii sunt blocati si erup cosurile, pe acestea le spargi inainte de vreme si capeti inesteticele pete si discoloratiuni. Toate de la o igiena precara a pensulelor de machiaj.

Acum ca te-am convins cat de important este sa le speli regulat cu ajutorul unei solutii de curatare (sau un sampon bland), te vom invata un truc pentru a le usca mai repede. Stii deja ca este indicat sa le speli din seara precedenta daca ai de gand sa le folosesti a doua zi dar, in loc sa le lasi sa se usuce pe un servetel din hartie, peste noapte, foloseste cateva elastice de par transparente pentru a le lega de o bara si a le lasa sa se scurga natural.

Daca vrei sa grabesti uscarea pensulelor de machiaj, poti situa, la o distanta corespunzatoare, un ventilator numai ca acest pas nu este neaparat necesar daca le lasi intr-un loc cald, peste noapte.

Alegand sa le usuci astfel, poti preveni eroziunea manerelor. In plus, este foarte igienic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.