zoot

Cum sa-ti maschezi cearcanele prin machiaj

Li se intampla si acelor care nu sufera de hiperpigmentare. Dupa o noapte nedormita cearcanele sunt mai pronuntate si mai greu de mascat. Nu si pentru cele care cunosc aceste trucuri:

Cum sa ti maschezi cearcanele prin machiaj
Foto: Image.net

Pregateste pielea

Desi machiajul reuseste sa camufleze (aproape) toate micile tale imperfectiuni, ai putea sa incepi cu o crema iluminatoare pentru zona de sub ochi. Fii atenta totusi la textura acesteia. Desi formulele grase sunt cele mai bune alegeri inainte de culcare, ziua pot favoriza curgerea machiajului. Opteaza pentru o formula gel cu un grad inalt de absorbtie.

Neutralizeaza tonul cearcanelor

Iti amintesti de cercul cromatic? Culorile opuse se neutralizeaza. Anti-cearcanele cu tenta oranj tind sa neutralizeze cearcanele cu tonuri albastre, gri sau maro.

Mascheaza

Sa maschezi cearcanele poate fi o adevarata provocare. Daca formula este prea groasa risti un aspect incarcat. Daca este prea subtire si se usuca prea repede, se poate crapa. Tehnica de aplicare este si ea importanta si este determina de gradul de acoperire pe care ti-l doresti.

Pentru o acoperire medie, tapoteaza in colturile interioare ale ochilr apoi intinde anticearcanul cu o pensula curata. Daca vrei o acoperire mai mare, iti poti folosi degetele pentru tapota pielea de sub ochi.

Fixeaza

Daca vrei ca anticearcanul sa reziste si sa nu se stranga in riduri inestetice, fixeaza-l cu pudra translucida. N-ai nevoie decat de foarte putin produs pe care sa-l aplici usor cu o pensula evantai care abia atinge pielea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.