zoot

Cum sa-ti indepartezi cuticulele fara forfecuta

Ai auzit adesea spunandu-se ca nu este o idee buna sa-ti tai cuticulele cu forfecuta. Aceste pielite pe care le consideri dezagreabile, un un rol foarte important, acela de a-ti proteja unghia noua. Taierea cuticulelor este un gest radical. Nu numai ca te expui la numeroase infectii, te alegi si cu un aspect inestetic. Iti aratam metoda mai simpla si mai blanda prin care poti indeparta cuticulele la tine acasa.

 

Cum sa-ti indepartezi cuticulele fara forfecuta

Pentru a-ti indeparta cuticulele fara sa folosesti forfecuta de unghii, ai nevoie de:

  • un ulei pentru inmuierea cuticulelor
  • un betisor special pentru impingerea cuticulelor la baza
  • o pila metalica cu varf
  • un disc demachiant si alcool medicinal
  • o pila buffer cu patru capete
  • un ulei hranitor pentru cuticule (sau alternative DIY: ulei de argan, ulei de cocos etc)

6 pasi

1. Inmoaie-ti cuticulele

Foloseste un ulei special pentru inmuierea cuticulelor sau inmoaie-le in apa calda si balsam daca nu ai la dispozitie o lotiune speciala.

2. Impinge-le spre baza

Folosind un betisor special pentru cuticule, impinge-le spre baza, de la jumatatea unghiei in sus, folosind miscari blande, usor circulare.

3. Curata unghia

Daca ti-au ramas pielite in jurul unghiei, indeparteaza-le cu un instrument special sau foloseste varful ascuntit al unei pile. Si acum trebuie sa fii atenta si blanda pentru a nu-ti rani suprafata unghiei.

4. Dezinfecteaza

Inmoaie un disc demachiant in alcool medicinal (spirt) si sterge bine suprafata unghiei pentru a indeparta reziduurile si pentru a dezinfecta suprafata de lucru.

5. Pileste

Foloseste capatul buffer al unei pile cu patru suprafete pentru a pili usor in jurul cuticulelor. Suprafata acestei pile este usor abraziva si nu raneste unghia asa cu o face o pila buffer obisnuita.

6. Maseaza un ulei hranitor de cuticule

Daca dispui de un astfel de produs din comert, aplica-l in jurul unghiei si maseaza-ti bine unghia in miscari circulare. Asteapta ca produsul sa intre natural in piele inainte de a intra in contact cu apa. Daca nu ai un astfel de produs, foloseste un ulei vegetal. Uleiul de argan este un substituen excelent al uleiului de cuticule, hranind intens si absorbindu-se usor in piele.

Pentru a mentine aspectul placut al cuticulelor pana la urmatoarea manichiura, este recomandat sa aplici ulei hranitor pentru cuticule, in fiecare seara, inainte de culcare si sa-ti hidratezi mainile de mai multe ori pe zi cu o crema speciala pentru maini si unghii. Pastreaz-o la indemana, in baie sau in geanta, pentru a reaplica de mai multe ori pe parcursul unei zile.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.