zoot

Cum sa-ti imbunatatesti rutina de beauty

Cum sa ti imbunatatesti rutina de beauty

Desi ai o rutina de infrumusetare care chiar functioneaza, poti apela la aceste trucuri pentru a-i imbunatati eficacitatea.

Regula de trei secunde

Coreencele sunt de parere ca pielea umeda este capabila sa absoarba de pana la zece ori mai bine ingredientele active din produsele de ingrijire. Acestea nu lasa sa treaca mai mult de trei secunde intre curatarea pielii si aplicarea primului produs de ingrijire. Se pare ca pielea umeda este mult mai permeabila si mai receptiva fata de ingredientele active din crema hidratanta sau serul concentrat pe care le folosesti zilnic.

Citeste mai multe despre regula de trei secunde:

Exfolierea pielii

Prin exfoliere se indeparteaza stratul de celule moarte si orice reziduuri si impuritati care ar sta in calea ingredientelor active din produsele de ingrijire. Ingredientele active, precum vitmaina C, retinolul sau acidul hialuronic penetreaza mai adanc o piele exfoliata. Pentru a te bucura de beneficiile exfolierii, poti folosi o lotiune de curatare cu acid glicolic sau salicilic. Este o metoda mai blanda decat scrubul folosit pentru exfolierea mecanica. Alege o concentratie mica pentru uz zilnic.

Citeste mai multe despre exfolierea pielii:

Ritmul circadian al ceasului biologic

Corpul nostru se regenereaza diferit pe durata ferestrei de 24 de ore. Procesul de proliferare se produce pe zi la diferite ore. Multe dintre noi ne simtim pielea usor stransa si uscata in jurul orei 16, moment ideal pentru a ne rehidrata si hrani pielea cu o apa termala sau o apa de trandafiri.

Cele mai mai transformari se produc noaptea (de pana la 30 de ori mai repede decat ziua) si de aceea este necesar sa indepartam orice impuritati de pe fata inainte de culcare si sa folosim ingrediente active, precum retinolul.

Tot noaptea se pierde mai multa apa, motiv pentru care te poti trezi dimineata cu pielea usor uscata. Daca este si cazul tau, foloseste inainte de culcare o crema de noapte hidratanta.

Cele mai inalte niveluri ale cortizolului le intalnim cand ne trezim dimineata, intre orele 8 si 9. Potentialul pielii de a se inflama este cel mai ridicat in aceast interval. Pentru a preveni asta poti folosi ingrediente active antioxidante, cu proprietati anti-inflamatorii, precum vitamina C si E.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.