zoot

Cum sa te imbraci daca ai trunchiul lung si picioarele scurte

Cand vorbim de proportii echilibrate, nu conteaza doar forma corpului ci si raportul dintre lungimea trunchiului si picioare. Aseaza-te in fata unei oglinzi si marcheaza-ti talia. Aseaza-ti o palma sub bust si pe cealalta dedesubtul primeia. Daca ambele poti cuprinde ambele palme intre bust si talie, este posibil sa ai trunchiul lung si picioarele mai scurte. Pentru a echilibra proportiile, te poti ghida dupa aceste reguli vestimentare:

  1. Poarta pantaloni si fuste cu betelie si talie inalta
Poarta pantaloni si fuste cu betelie si talie inalta
Asos

Poti inalta optic talia cand alegi pantaloni si fuste cu betelie si talie inalta. Alege un croi structurat pe corp sau evazat si evita accesorizarile inutile. Alege sa-ti introduci topurile in betelia pantalonilor sau poarta topuri scurte ori de cate ori alegi talia inalta.

De evitat: talia joasa si super joasa, pantalonii baggy, turul cazut

  1. Ridica talia vizual
Ridica talia vizual 2
Asos

Mizeaza pe rochii tip empire care pornesc largi de sub bust, pe cele care au talia inalta sau snur/ banda elastica mai sus decat talia ta normala. Cand porti jachete si pardesie lungi, pulovere sau rochii stil camasa, inalta-ti talia purtand o curea cu cativa centimetri mai sus decat talia normala.

De evitat: banda elastica / snur / curea pe solduri

  1. Scurteaza tivul fustelor
Ridica talia vizual
Asos

Pantalonii scurti cu talie inalta, fustele si rochiile mini sunt optiuni excelente pentru a da iluzia unor picioare mai lungi. Evident, trebuie sa fii mandra de picioarele tale cand alegi sa le expui. In functie de context, poti purta fuste cu pana a o palma deasupra genunchilor.

De evitat: fusta midi (cu exceptia croiului clos cu talie inalta)

  1. Foloseste curele fine
Foloseste curele fine
Asos

Cand porti porti jachete in croi larg, camasi de inspiratie masculina sau rochii sport, alege sa-ti prinzi o curea cu cativa centimetri deasupra taliei. In acest fel talia pare mai scurta si picioarele mai lungi.

De evitat: curele late prinse in gaicile pantalonilor sau fustelor cu talie joasa

  1. Nu uita de tocuri
Nu uita de tocuri
Asos

Bineinteles, tocurile te inalta instant insa trebuie sa fii atenta in alegerea lor in raport cu inaltimea si silueta ta. Cele mai potrivite alegeri sunt pantofii stiletto cu toc cui si varf ascutit, platformele ortopedice pentru croiul evazat, balerinii nude cu varf ascutit pentru tinutele casual.

De evitat: tocurile foarte inalte ajutate de platforme nu fac nicio favoare picioarelor scurte (pe ine am pacali!?!), balerinii cu varf rotund girly like, platformele robuste, tocul masiv si talpa zimtata inalta.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.