zoot

Cum sa scapi de transpiratia excesiva

Transpiratie excesiva

Transpiratia excesiva este tot mai greu de stapanit pe timp de vara, cand temperaturile cresc in termometre. Daca ai exclus orice cauza medicala si te confrunti doar cu nevoia fizica a organismului de a transpira, iata o serie de trucuri care-ti pot fi de folos:

Deodorantul impotriva transpiratiei

Multe dintre deodorantele de pe piata au in compozitie o forma de aluminiu, fie clorura de aluminiu, fie aluminum zirconium tetrachlorohydrez gly. Prima este mai puternica si o gasesti in deodorante impotriva transpiratiei excesive, asa zise blockere, precum Transpiblock. Acestea pot bloca transpiratia de la 3 pana la 5 zile dar pot aparea efecte adverse precum roseata, usturime sau mancarimi. A doua substanta este mai slaba si mai bine tolerata, regasindu-se in majoritatea deodorantelor din comert.

Botox

Daca deodorantele impotriva transpiratiei nu functioneaza pentru tine, ai putea lua in calcul varianta injectiilor cu Botox (toxina butulinica). In urma acestui tratament, se reduce transpiratia iar la unii pacienti chiar dispare. De efect te bucuri dupa trei pana la 12 zile dar nu este permanent, ci dureaza in jur de jumatate de an, in functie de individ.

Medicamente

Daca suferi de transpiratie excesiva exista si calea tratamentelor pe care orala. Anticolinergicele sau beta-blocante se pot administra sub prescriptie medicala insa exista efecte secundare de care trebuie sa fii constient(a).

Interventii chirurgicale

Cand problema transpiratiei excesive iti strica calitatea vietii, poti lua in considerare si interventiile chirurgicale. Se poate interveni pe cale endoscopica pentru intreruperea nervului sau se poate merge intr-atat incat sa se vizeze distrugerea lui. Ambele variante au riscuri si efecte adverse, iar eficacitatea acestora nu este de 100%.

Este bine de stiut ca ai optiuni si o discutie cu medicul tau te poate indrepta catre cea mai buna solutie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.