zoot

Cum sa iti tai corect unghiile si cum sa le pilesti in forma dorita (Patrata, Ovala, Stiletto)

Taiatul unghiilor pare cel mai simplu lucru posibil, doar ai capatat dexteritate inca din adolescenta. La fel ca si pilirea unghiilor.  Cum iti tai unghiile corect cand sunt exagerat de moi, dar atunci cand sunt tari, precum unghiile de la picioare? Deci, la o privire mai atenta, nu mai pare totul o joaca de copil.

1. Foloseste o unghiera de calitate pentru a-ti taia unghiile

cum sa-ti tai unghiile in forma stiletto migdala patrata

Asigura-te ca este ascutita si ca taie bine altfel vei ajunge practic sa le smulgi. Alege o unghiera din otel inoxidabil pentru ca aceasta este mult mai durabila si nu se uzeaza intr-un timp scurt. Design-ul conteaza si el, trebuie sa fie ergonomic si usor de manevrat. Opteaza pentru unghierele cu lama plate daca ai unghiile drepte sau cu lame inclinate daca ai unghiile curbe.

2. Imi tai unghiile cat sunt uscate sau inmuiate?

cum se taie unghiile sa nu se crape

Specialistii de la clinica Mayo sustin ca este posibil ca unghiile sa se taie mai bine atunci cand moi, adica dupa o baie sau dupa ce le-ai inmuiat pret de jumatate de minut in apa. Daca unghiile tale nu sunt tari, atunci le poti taia cand sunt uscate. Daca ai optat pentru prima varianta, asigura-te ca unghiile tale s-au uscat dupa ce le-ai taiat ca apoi sa incepi sa le pilesti. Pilirea unghiilor nu se face niciodata pe unghii moi deoarece exista riscul exfolierii ulterioare.

3. Dintr-o singura miscare sau mai multe?

cum se taie corect

 

Daca ai unghiile groase sau patul unghiei lat nu incerca sa tai toata suprafata unghiei dintr-o singura miscare. Risti ca aceasta sa plesneasca ceva mai incolo de mijloc. In schimb, taie-ti unghiile incepand din partea laterala, executand trei sau mai multe miscari catre partea opusa, pastrand aceeasi linie.

4. Unghiile se pilesc intr-o singura directie!

cum sa-ti pilesti unghii in forma ovala migdala stiletto

 

Contrar modului comun prin miscari de dute-vino cu care ai fost obisnuita. Odata ce ai ales forma unghiei dorite, pileste-ti unghii intr-o singura directie, inclinand-o perpendicular pe unghie.

  • Cum sa iti pilesti unghiile in forma ovala.

  • Cum sa iti pilesti unghii in forma stiletto / migdala

  • Cum sa iti pilesti unghii in forma patrata cu colturile usor rotunjite

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.