zoot

Cum sa indepartezi vopseaua de par de pe piele

Si tu obisnuiesti sa te vopsesti acasa? Oricat ai fi de atenta, vopseaua de par care intra in contact cu pielea lasa pete dificil de indepartat. Li se intampla si celor mai experimentate dintre noi, chiar si profesionistelor. Desi se vehiculeaza numeroase remedii pentru a indeparta vopseaua de par de pe piele, de la scrumul de tigara la otet, nu sunt cele mai eficiente solutii si nici cele mai prietenoase cu pielea.

Pete piele vopsea de par

Este mai bine sa previi

Timpul pe care-l consumi pregatindu-ti pielea pentru colorit, da rezultate. Aplica o cantitate generoasa de vaselina pe linia parului, pe gat si urechi, locurile cele mai probabil sa se pateze. Vaselina creeaza o bariera intre piele si pigment si, chiar daca acesta ajunge in contact cu vaselina, se indeparteaza usor fara a lasa urme pe piele. Nu trebuie decat sa fii atenta sa nu acoperi si puful de par care se regenereaza de-a lungul liniei parului caci ulterior vopseaua nu va prinde pe el.

Nu te grabi

Ia-ti tot timpul necesar pentru a-ti vopsi parul, lucreaza curat si ordonat. Atunci cand te grabesti, cresc sansele sa-ti patezi pielea dar si podeaua sau alte obiecte din baie. Pregateste-ti din timp kit-ul de indepartare a petelor: un demachiant si un prosop vechi, de care nu-ti pasa (caci il vei pata).

Indeparteaza petele imediat

Ca orice pata, cu cat sta mai mult, cu atat este mai greu de indepartata. Imediat dupa ce-ai aplicat culoarea, indeparteaza orice reziduu de vopsea de pe piele, inainte sa aiba timp sa se prinda si sa inchida la culoare. Satureaza prosopul cu demachiant si freaca usor zona patata. Daca nu se ia in totalitate, nu intra in panica. Isi vor mai pierde din intensitate dupa ce-ti samponezi parul si indepartezi vopseaua. In plus, se vor indeparta definitiv dupa cateva spalari.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.