zoot

Cum sa indepartezi si ultimul reziduu de machiaj

Ti se intampla sa ramai cu reziduuri de machiaj in ciuda tuturor eforturilor de curatare a fetei? Iata ce este de facut.

Cum sa indepartezi si ultimul reziduu de machiaj
Foto: Image.net

Inarmeaza-te cu rabdare

Cand vine vorba in special de indepartarea machiajului din zona ochilor, cu cat ai mai multa rabdare cu atat mai bine indepartezi machiajul. Satureaza cu lotiune demachianta un disc si aplica-l pe pleoape. Mentine-l pentru cateva zeci de secunde. In acest timp formula reuseste sa dizolve compozitia rimelului sau eyelinerului iar atunci cand indepartezi usor discul reusesti sa stergi cea mai mare parte a reziduurilor de machiaj. Daca ai putina rabdare, nu mai este nevoie sa freci si, implicit, sa-ti agresezi pielea sensibila din zona ochilor.

*** Discurile demachiante plate sunt mult mai eficiente decat vata hidrofila care poate lasa fibre pe gene si piele.

Lotiunile de curatare sunt mai eficiente decat servetelele demachiante

Undeva inauntrul tau te indoiesti de eficienta servetelelor demachiante. Bineinteles, sunt un compromis atunci cand nu ai timp sau cele necesare pentru o curatare in profunzime a fetei dar servetelele demachiante nu pot fi la fel de eficiente precum apa si lotiunea de curatare. Le poti folosi pentru a indeparta cea mai mare parte a machiajului insa nu ezita sa-ti speli fata inainte de culcare. Aplicarea cremei de noapte sau a serurilor concentrate peste tenul impropriu curatat poate duce la blocarea porilor si aparitia costurilor.

Dubla curatare

Daca lotiunea de curatare pe care o folosesti in mod obisnuit nu a fost formulata pentru a indeparta machiajul (patezi prosopul de fata cu reziduuri de fond de ten), apeleaza la dubla curatare. Foloseste intai apa micelara si un disc demachiant pentru a dizolva si indeparta machiajul, apoi spala-ti fata cu o lotiune de curatare potrivita tenului tau pentru a fi sigura ca pielea ta nu mai are nicio urma de machiaj.

Nu esti un fan al apei micelare sau ai un machiaj rezistent la apa? Incearca uleiul pentru curatarea fetei. Initial pare contraintuitiv insa uleiurile fac o treaba grozava in a indeparta nu numai reziduurile de machiaj, cat si sebuumul in exces fara sa-ti usuce sau sa-ti agreseze fata. Indeparteaza-l cu un prosop curat, inmuiat in apa calda.

Nu uita de zonele cele mai neglijate

Linia fruntii si pleoapele sunt locurile cele mai neglijate. Daca linia fruntii este neglijata de teama de a nu-ti murdari parul, baza pleoapelor, locul unde se strang reziduurile de rimel si tus de ochi, este greu accesibila. Daca discul demachiant nu face fata, poti folosi betisoare de urechi imbinate in ulei de curatare a fetei. Asa cum spuneam, uleiul este intr-adevar eficient si nu este necesar sa freci.

Pentru a nu neglija linia parului, strange-ti intotdeauna parul cand te demachiezi. Daca nu faci asta, vei avea tendinta sa te opresti cu mult inainte de linia parului. Reziduurile de machiaj se pot acumula pe linia parului, blocand porii si cauzand aparitia cosurilor. Daca nu vrei sa-ti prinzi parul intr-o coada de cal, poti recurge oricand la o bentita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.