zoot

Cum se gateste sparanghelul la cuptor

Azi iti propun sa gatesti un alt aliment minune: sparanghel, alimentul delicios, bogat in substante nutritive, vitamine, acid folic, minerale si antioxidanti. In plus, este o excelenta sursa de fibre si proteine, recomandata in regimul low-carb. Bineinteles ca-l poti fierbe sau il poti gati la abur insa propunerea mea este sa incerci aceasta delicioasa reteta de sparanghel la cuptor.

  • Incalzeste cuptorul la 230 grade C
  • Intre timp, pregateste sparanghelul. Alege sparanghel mai gros atunci cand intentionezi sa-l gatesti la cuptor. Spala-l, usuca-l bine cu cateva servetele si taie capetele, aproximativ 2-3 centimetri. Poti folosi un cutit ascutit sau foarfece de bucatarie.

cum sa gatesti sparanghel la cuptor

  • Pregateste o tava de cuptor si aseaza o folie de aluminiu. Sparanghelul se va rumeni mai bine iar tava va fi protejata. Aseaza sparanghelul pe folia de aluminiu si stropeste-l cu ulei, usturoi pisat, sare si piper dupa gust. Amesteca-l bine astfel incat asezonarea sa fie uniforma.

reteta sparanghel la cuptor

  • Asigura-te ca sparanghelul este aliniat pe un singur strat astfel incat sa se gateasca uniform. Introdu tava in cuptor, iti recomand sa foloseste raftul de mijloc pentru o ditribuire uniforma a caldurii si lasa-l la copt pret de 10-12 minute. La jumatatea acestui interval, intoarce sparanghelul cu o furculita pe partea cealalta.

sparanghel preparat la cuptor copt

  • Poti verifica daca sparanghelul este gata inainte de a opri cuptorul.Timpul de coacere difera in functie de circumferinta acestuia si numarul de radacini. Iti vei da seama dupa colorit, acesta se rumeneste insa, daca il lasi prea mult la cuptor, se va inmuia excesiv.

Il poti servi cu parmezan, ca garnitura pentru peste si carne slaba sau ca ingredient pentru alte retete. Poti gati  o gustoasa omleta, il poti folosi in paste sau salate. Un deliciu sanatos!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.