zoot

Cum sa folosesti rola din spuma pentru a scapa de celulita

Gropitele nu sunt intotdeauna simpatice. Poate cele din obraji insa nu si aspectul de coaja de portocala de pe coapse sau brate. Rola de spuma pentru masaj te poate ajuta in demersul tau de a imbunatati aspectul celulitei. Cu ajutorul acesteia exerciti o presiune usoara folosindu-te de greutatea propriului corpului pentru a elibera tesutul conjuctiv al organismului.

Desi celulita poate fi cauzata de dezechilibre hormonale, probleme limfatice sau alte afectiuni medicale, sunt sanse mari sa fie vorba de un tesut conjunctiv slabit. Facia poate fi slabita de multe lucruri, inclusiv deshidratarea, lipsa tonusului muscular, sedentarismul, circulatia necoresponzatoare si procesulde imbatranire. Vestea buna este ca poti lua masuri:

  • Hidrateaza-te corespunzator.
  • Alimenteaza-te echilibrat.
  • Fa miscare.
  • Fa-ti masaj.

Masajul mentine santatea fasciei. Acesta ajuta la imbunatatirea circulatiei si drenajului limfatic. Iata cateva exercitii pe care le poti face pentru a imbunatati aspectul celulitei de pe coapse:

Rola spuma celulita (1)Rola spuma celulita (2)

 

  1. Aseaza-te pe saltea, cu palmele pe sol si coatele sub umeri. Aseaza rola din spuma in fata genunchilor. Foloseste-te de brate pentru a-ti plimba coapsele pe rola. Repeta de 8-10 ori.
  2. Repeta, de aceasta data stand pe rola.
  3. Incearca si masajul pe partea exterioara a coapselor. Stand pe partea laterala, aseaza soldul pe rola de masaj si foloseste-te de brate pentru a te sprijini. Aseaza piciorul de sus peste cel de dedesubt si foloseste-te de brate pentru a-ti plimba coapsa pe rola.

Iti poti face masaj cu rola si dupa un antrenament greu pentru a ameliora tensiunea musculara acumulata. Masajul te va ajuta in recuperare iar a doua zi dupa antrenament vei simti mai putina durere. Ce-i grozav la acest tip de masaj este ca poti controla presiunea pe care o aplici pe zona.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.