zoot

Cum sa folosesti highlighter-ul si in cele mai toride zile de vara

Highlighter fata
Foto: Image.net

Acele zile cand simti ca baza de machiaj ti se topeste si-ti curge de pe fata! Odata cu popularizarea strobbingului, highligher-ul devine un produs cosmetic indispensabil tuturor celor care vor sa aiba un chip luminos. Isi face treaba grozav si nu dezamageste, insa provocare apare in zilele toride de vara. Vremea este atat de calda incat tenul tau incepe sa transpire si sa luceasca mai ceva ca atunci cand termini o sedinta de spinning. Iti suna cunoscut?

Transpiratia si luciul nu se amesteca caci te confrunti cu doua texturi diferite care, in esenta creeaza acelasi finisaj pe piele. Cand este foarte cald afara, poti sari cu totul peste highlight-er si sa-l folosi doar in cadrul unui machiaj de seara. Daca nu esti dispusa sa faci asta, exista cateva trucuri care pot ajuta formula sa reziste pe piele, indiferent de temperatura:

  • Evita produsele iluminatoare metalice. Par mult prea grele pentru a fi purtate in timpul zilei, mai ales dupa-amiaza devreme cat soarele straluceste la maxim. In schimb, poti opta pentru o crema de fata cu particule iluminatoare pentru a adauga un strop de stralucire chipului tau.
  • Aplica-l corect. Cand vine vorba de aplicarea iluminatorului pe piele, este recomandat sa folosesti o pensula cu fibre de dimensiuni medii, pe partea superioara a obrazului si sa fii cumpatata cand potrivesti catitatea. Daca pielea ta devine usor uleioasa, foloseste o cantitate cat mai mica de produs pe timpul zilei.
  • Fixeaza-l. Ca iluminatorul sa nu se amestece cu celelalte straturi din baza de machiaj si sa-ti curga de pe fata, fixeaza-l cu ajutorul unui spray de fixare. Spre deosebire de pudra de fata, cu care esti deja obisnuita, spray-ul pentru fixarea machiajului nu-ti incarca pielea si se comporta destul de bine la temperaturi ridicate si transpiratie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.