zoot

Cum sa faci porumb copt la cuptor

Stiuletii de porumb tanar de pe tarabe iti amintesc de mirosul si gustul porumbul copt pe gratar? Poti recrea gustul copilariei la tine in bucatarie, folosindu-te de aragaz si o folie de aluminiu.  Consuma-l ca atare sau ca garnitura pentru o portie de pui picant.

Cum sa faci porumb copt la cuptor

Ingrediente:

  • 4 stiuleti de porumb ‘de lapte’
  • 100g de unt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura de patrunjel
  • Sare, dupa gust

CUM SA FACI PORUMB COPT LA CUPTOR

Preincalzeste cuptorul la 200C. In timp ce cuptorul se incalzeste, curata stiuletii de foi si matasica, pregatindu-i pentru a-i coace la cuptor.

*** Este foarte important sa alegi asa zisul porumb ‘de lapte’ care inca nu a ajuns la maturitate. Cum verifici asta? Introdu furculita in graunte. A trebui sa se sparga usor si sa elibereze un lichid laptos.

Taie folia de aluminiu in patrui foi sunficient de lungi pentru a putea infasura stiuletele de porumb.

Unge porumbul cu unt (sau ulei, daca esti vegana), aseaza-l pe folia de aluminiu, presara condimentele si infasoara-l si sigileaza capetele.

Aseaza porumbul in folie intr-o tava de cuptor si coace-l in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Intoarce-l pentru a se coace uniform, pe toate partile. Iti dai seama ca porumbul este copt atunci cand boabele s-au inmuiat si se pot sfarama usor intre degete.

Lasa-l sa se raceasca putin inainte de a indeparta folia. Potriveste cu sare daca mai este necesar si consuma-l cald.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.