zoot

Cum sa faci o cutie de cadouri cu ajutorul unui CD (Video)

Investeste cateva minute in crearea unei cutii de cadouri absolut minunate! Nu vei avea nevoie decat de un creion, o rigla, un CD vechi si o foarfeca. Optional, poti alege sa prinzi cutiuta cu ajutorul unei panglici frumos colorate.

Editorii de la Handimania ne propun un alt proiect DIY inedit! Iti vor explica pas cu pas, cum sa faci o cutie de cadouri la tine acasa, fara masuratori complicate sau materiale greu de procurat. O poti folosi pentru a impacheta cadourile de mici dimensiuni pe care ai de gand sa le oferi in dar in preajma sarbatorilor de iarna. Cu siguranta efortul tau va fi apreciat.

 

Cum sa faci o cutie de cadouri cu ajutorul unui CD

Inainte de toate, procura-ti cele necesare:

  • un carton tare, colorat
  • un creion cu varf bine ascutit cu guma de sters
  • foarfece
  • un CD vechi pe care nu-l mai folosesti
  • o rigla
  • o panglica pentru a prinde cutia de cadouri

Aseaza cartonul pe o suprafata plata si plaseaza CD-ul in coltul stang sus, lasand cativa milimetri distanta fata de margini. Gaseste mijlocul din centrul cd-ului si marcheaza-l cu creionul. Folosind rigla, traseaza doua linii perpendiculare in punctul marcat. Plaseaza din nou cd-ul pe carton si deseneaza conturul acestuia cu varful ascutit al creionului. Aseaza cd-ul in fiecare dintre cele patru parti ale cercului si deseneaza semicercuri in locul in care liniile si cercul se intalnesc. Acestea vor forma partile laterale ale cutiei de cadouri. In ultima parte a cercului, traseaza un nou cerc care se intersecteaza cu punctul din dreapta si cel de jos. Repeta procedura de mai sus si pentru al doilea cerc apoi decupeaza, cat mai precis, toata suprafata creionata. Intareste semi-cercurile create, folosind varful unui pix fol si CD-ul apoi indoieste-le usor, pe rand. Inchide cutiuta si accesorizeaz-o cu o panglica.

Acum ca ai invatat cum sa faci cutii de cadouri acasa, apreciaza tutorialul si aboneaza-te la canalul Youtube Handimania pentru a fi la curent cu cele mai utile proiecte DIY.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.