zoot

IATA cum se prepara laptele vegetal ACASA

Desi nu vor fi fortifiate ca variantele pe care le gasesti in comert, cu siguranta vei putea face ceva economii. Se vor consuma ca atare sau in prajturi, smoothie-uri sau shake-uri. Absolut delicioase!

Cum se face laptele vegetal

Inainte de a citi cum sa faci lapte vegetal acasa, procura-ti urmatoarele ustensile:

  • un blender
  • o oala
  • castroane
  • un tifon
  • unul sau mai multe recipiente pentru depozitarea laptelui

 

1. Lapte vegetal din soia

  • o cana de boabe de soia
  • patru cani de apa plata
  • jumatate de cana de nuca de cocos
  • 3 lingurite sirop de artar
  • o banana
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Boabele de soia se pun la inmuia in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se mixeaza cu blenderul pana obtii o pasta. Pasta de soia se amesteca cu apa si se strecoara printr-un tifon. Lichidul obtinut se pune la fiert impreuna cu nuca de cocos timp de 10 minute. Se adauga un praf de sare. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga siropul de artar si esenta de vanilie. Pentru un plus de gust, introdu laptele in blender, alaturi de o banana taiata felii. Vei obtine o consistenta mai solida, ca o smantana lichida.

 

2. Lapte vegetal din orez

  • o cana de orez integral fiert
  • 4 cani de apa
  • 2 lingurite sirop de artar
  • o banana mica
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Se fierbe orezul bine pana cand bobul devine moale. Se scurte, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu apa intr-un blender si se mixeaza. Se adauga banana, siropul de artar, esenta de vanilie si sarea si se amesteca in continuare. Se depoziteaza intr-un recipient cu capac pentru pastrare.

 

3. Lapte vegetal din migdale

  • o cana de migdale crude, uscate, decojite inmuiate in apa 12h
  • 3 cani de apa plata
  • 3 lingurite sirop de artar
  • o banana
  • esenta de migdale
  • un praf de sare

Se toarna migdalele inmuiate si scurse bine in blender alaturi de apa, se adauga siropul de artar (se poate folosi si miere) si banana si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie asemanatoare laptelui din comert.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.