Un titlu care suna obisnuit sau ‘cheesy’, cum ar spune americanii dar ascunde in spatele sau cateva adevaruri legate de brandingul personal de care trebuie sa fii constienta.
Iata cei sapte pasi din spatele unei persoane interesante:
- Dezvolta-ti abilitatile de comunicare.
Abilitatea de a purta o conversatie se ascunde in spatele oamenilor de succes, fiind o competenta cheie atat in vanzari, prezentari dar si conversatiile obisnuite care influenteaza decizii majore.
Nu ne referim aici neaparat la vorbitul in public, ci la conversatiile obisnuite.
Small-talk, cum ar spune americanii. Aceste conversatii obisnuite sunt in masura sa te faca sa pari un om mai interesant atunci cand, bineinteles, ai ceva interesant de spus.
Ti s-a intamplat ca oamenii sa se uite in gura ta, la propriu? Atunci esti interesanta.
Largeste-ti interesele si experientele pentru a avea ce povesti. Investeste in cultura ta generala si fii la curent cu ultimele evenimente importante pe plan local si international. Data viitoare vei avea ‘n’ subiecte de discutie.
- Invata sa argumentezi.
Ti se intampla de obicei sa castigi o disputa, un argument? De la viata ceri, uneori ti se da, alteori nu. Invata sa iti argumentezi cauza astfel incat celalalt sa nu poate spune ‘nu’.
Vino cu argumente atat de solide incat cei din jurul tau sa nu te poata refuza.
- Cultiva-ti o reputatie de expert.
In ceea ce faci. Atunci cand ai in spate un bagaj de expertiza, toti vor apela la tine pentru un sfat legat de nisa ta. Ai observat cum in dezbaterile televizate sunt invitati experti pe un anumit domeniu. Oameni care au rezultate si nu vorbesc din carti.
Vei fi luata in seama si respectata. Vei ajunge un nume in domeniul tau.
- Invata sa gestionezi conflictul.
Conflictele invevitabil apar, in relatiile persoanele, in trafic sau la birou. Fii tu cea care nu se lasa prada emotiilor, cea care gandeste rational si ramane subiectiva si vei castiga respectul si admiratia celor din jur.
- Fa-ti relatii.
Cu tot felul de oameni. De la cei cu expertiza pe un anumit domeniu, populari sau incepatori. Nu se stie cand vei avea nevoie de ajutorul unuia dintre ei.
Colectioneaza carti de vizite si cultiva aceste relatii. De la felicitarile virtuale trimise de sarbatori, la intalniri periodice, fara un motiv ascuns.
- Invata sa asculti.
Un bun ascultator nu numai ca este o persoana mai bine informata, ea este asociata cu o persoana carei chiar ii pasa de interlocutor.
Data viitoare cand te angajezi intr-un monolog, adu-ti aminte ca celalalt are nevoie, la randul sau, de atentia ta completa.
- Traieste.
Si impartaseste-ti experientele celor din jur. Nu a spus nimeni, vreodata ca viata este mai buna in spatele monitorului. Iesi din casa, fii receptiva fata de posibilele relatii pe care le poti contrui si experiente pe care le poti trai.
O persoana interesanta are o viata sociala activa si nu, nu doar pe Facebook.