zoot

Cum sa aplici fondul de ten ca un PRO

Cum iti dai seama ca baza ta de machiaj este ireprosabila? Cu siguranta se va gasi cineva sa comenteze cat de bine arata tenul tau. Daca unele femei au nevoie de un inalt grad de acoperire pentru a masca imperfectiunile tenului, altele n-au nevoie decat de un strop de fond de ten pentru a uniformiza culoarea tenului si a arata grozav. In oricare dintre cele doua cazuri te-ai regasi, trucurile de mai jos te vor ajuta sa obtii o piele perfecta in fiecare zi.

Cum sa aplici fondul de ten ca un pro
Foto: Image.net

Potriveste culoarea

Sa incepem cu cel mai important aspect si anume identificarea nuantei potrivite de fond de ten. O poti testa cu succes pe linia maxilarului. Nuanta potrivita ar trebui sa fie aproape invizibila in lumina zilei, asa ca da fuga afara din magazin si arunca o privire.

Alege textura potrivita

Textura fondului de ten este si ea importanta si tine foarte mult de tipul tenului tau. Tenul uscat beneficiaza de pe urma fondului de ten lichid sau crema, pe cand pe tenul normal se poate alica si o textura pudra. Cele mai multe probeme apar in cazul tenului uleios, caz in care se poate opta pentru o textura matifianta.

Aplica-l corect

Cea mai buna metoda de aplicare a fondului de ten lichid este cu o pensula profesionala in miscari circulare pentru o acoperire medie. Peria pentru fondul de ten trebuie sa aiba peri scurti si desi. Fondul de ten crema ofera o acoperire mai mare insa este mai greu de intins. In cazul acestora este recomandat sa folosesti un buretele special, precum Beauty Blender.

Daca te confrunti cu un ten uleios sau ai pori largi, este o idee buna sa-ti pregatesti tenul inainte de machiaj cu un primer care minimizeaza porii si absoarbe excesul de sebuum.

Dupa ce-ai aplicat fondul de ten, fa cativa pasi in spate si priveste-te in oglinda de la departare. Daca pielea se simte incarcata, tapoteaza pielea cu degetele si pulverizeaza apa termala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.