zoot

Cum sa alegi sala de fitness potrivita nevoilor tale

Cum aleg sala de fitness pentru femei

Vrei sa-ti indeplinesti obiectevele, sa ramai motivata si sa excelezi? Incepe prin a face o decizie informata in privinta salii de fitness, o decizie pe care n-o vei regreta si se potriveste manusa personalitatii, nevoilor si dorintelor tale. Iata cateva criterii de interes major in luarea unei astfel de decizii:

AMBIENT

Primul lucru pe care trebuie sa-l observi intr-o sala este prezenta antrenorilor calificati, pregatiti sa te monitorizeze, gata sa te ajuta ori de cate ori ai nevoie si sa-ti raspunda la intrebari pentru a asigura un mediu de lucru sigur si eficient. Daca esti incepatoare vei avea nevoie de ajutorul acestora pentru a cunoaste aparatele si pentru a stabili un program de lucru. Daca optezi pentru antrenor personal este important sa fie o persoana placuta, deschisa la comunicare si rabdatoare. Majoritatea salilor au liste cu antrenori si calificarile acestora. Cauta-i pe internet, cel mai probabil au pagini de facebook publice sau bloguri personale unde le poti urmari activitatea.

La fel de important este mediul general in care lucrezi, oamenii care te inconjoara. Ar trebui sa fie amabili, sa se comporte decent si sa nu-ti perturbe in niciun fel antrenamentul. Daca sunt galagiosi, impertinenti si au venit acolo mai degraba sa socializeze decat sa se antreneze, acest lucru iti va influenta negativ performanta.

Daca esti multumita de calificarea antrenorilor si de calitatea oamenilor care populeaza sala, analizeaza cu atentie ambientul. Sala de fitness ar trebui sa fie spatioasa, curata, aerisita, un loc in care sa lucrezi de placere si care sa te atraga. Inainte de a-ti face abonament verifica si vestiarele, toaletele si dusurile.

APARATE

Cand vine vorba de aparate trebuie sa te gandesti atat la nevoile tale curente cat si viitoare, daca alegi un abonament pe termen lung. Aparatele ar trebui sa fie performante, noi sau perfect functionale, bine-intretinute, in numar mare si diversificate ca tu sa-ti poti lucra toate categoriile de muschi. Fiecare mic detaliu conteaza, inclusiv calitatea saltelelor de fitness. Astfel poti evalua gradul de interes si investitia proprietarilor in sala.

Zona de cardio este cea mai aglomerata zona dintr-o sala de fitness. Majoritatea abonatilor isi incep sedintele de antrenament cu cateva zeci de minute pe banda sau pe bicicleta. Daca si tu ai aceasta rutina, verifica sala intr-un interval de varf si constata daca si cat se asteapta pentru un aparat cardio.

VARIETATE

Corpul nostru este inteligent si se obisnuieste rapid cu un anumit tip de antrenament. Intra cumva pe autopilot si nu mai simti eficacitatea exercitiilor, motiv pentru care este important sa ai varietate pentru a putea introduce saptamanal un alt tip de antrenament care sa te motiveze. Fa-ti o lista cu toate tipurile de antrenamente pe care vrei sa le incerci (de la yoga la HIIT si TRX) si facilitatile suplimentare de care vrei sa te bucuri (sauna, piscina, x-body, masaj) si asigura-te ca sala dispune de acestea.

AMPLASAMENT

Desi distanta nu este un impediment pentru cele mai multe dintre noi, pe termen lung te oboseste. Mai ales daca ajungi acolo cu masina in ore de varf, in trafic si, pe deasupra, esti nevoita sa cauti un loc de parcare. Ideal ar fi ca sala sa fie amplasata cat mai aproape de locuinta ta, sa poti ajunge repede, fara batai de cap si sa te poti intoarce la fel de repede pentru a te putea alimenta.

ORAR si PRETURI

Trateaza abonamentul la sala de fitness ca pe o investitie. Nu trebuie sa te grabesti si sa semnezi un contract pe un an decat daca sala este in masura sa bifeze toate nevoile si cerintele tale. Sfatul nostru sa-ti iei cateva sedinte individuale si sa analizezi cu atentie investitia inainte de a te inhama pe termen lung. In plus, analizeaza ofertele disponibile. Vei beneficia de un pret redus pentru day time sau contractarea abonamentului pe termen lung, de pana la 12 luni. Cand vine vorba de un angajament pe termen lung, asigura-te ca esti genul de persoana care se tine de treaba si-si duce la capat obiectul. Altfel, abonamentele lunare sau sedintele individuale sunt cele mai potrivite pentru tine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.