zoot

Cum ma motivez sa urmez un program de exercitii fitness (3) Teluri realiste

Acum hai sa fim intelepte si sa nu mai visam cu ochii deschisi. Chiar crezi ca o dietade o saptamana te poate scapa de 5-7kg pe care nu le vei mai pune timp de 2 ani? Chiar crezi in pilule magice de slabit? Pai daca toate astea ar functiona pe termen lung, nu ai mai vedea in jurul tau persoane supraponderale sau obeze. Just?

Telurile nerealiste sunt inamicul numarul unu al pierderii motivatiei. Nu ai slabit in timpul propus, de altfel imposibil, nu ai obtinut rezultatele miraculoase promise.. si RENUNTI. Cu lacrimi pe obraz te indrepti catre frigider, cautand salvarea si gandindu-te “Ce rost au toate astea?”. AU! Pentru ca tu nu te-ai ingrasat peste noapte! Nici nu poti slabi peste noapte! Pentru ca ai dezvoltat in timp o viata sedentara si te-ai complacut in ea! Nu poti alerga la maraton incepand de maine!

Daca tot suna atat de logic, daca stii ca schimbarea se produce doar pe termen lung, ca nu poti trisa timpul si nici nu exista miracole in timp record, de ce iti porpui teluri nerealiste? Pentru ca tocmai ele te trag in jos! De ce ai asteptari peste masura? Cum ai trait pana acum cu greutatea ta de ce nu esti dispusa sa ai rabdare si sa transformi toata goana asta dupa alegerile alimentare corecte si activitatea fizica. Intr-un stil de viata care iti face placere??? Nu exista transformari peste noapte si nici retete miraculoase! Toate dietele de slabit care functioneaza devin stil de viata, necesita luni pentru a slabi natural nu fortat si alte cateva luni pentru a te mentine si a-ti obisnui corpul cu noul stil de viata!

Cand incepi un program de exercitii de slabit, iei iei un angajament pe termen lung. Insanity promite schimbari vizibile in 2 luni, p90X in 3 luni! Lent dar sustinut si cu rezultate vizibile! Dar in timp! Asta trebuie sa intelegi tu: ai nevoie de timp si perseverenta! Asta desparte persoanele care au avut succes de cele care au esuat. Ele continua sa aiba rabdare si sa duca atat dieta cat si programul de exercitii la bun sfarsit chiar daca trec printr-o perioada in care organismul stagneaza. Ele isi propun teluri realiste pe termen lung si persevereaza. Chiar si cand au ajuns la telul dorit, ele nu se intorc la vechile obiceiuri alimentare si nici nu renunta la sport pentru a relua viata sedentara. Sunt alegeri pe care si tu le poti face! Persoanele care au avut succes nu sunt super-eroi! Ci oameni obisnuiti ca tine, cu teluri realiste, vointa, rabdare si perseverenta.

Cand simti ca te lasa motivatia:

  • poti citi o carte motivationala. Da! Ai putere nemarginita asupra propriei vieti. Viata este prea scurta sa nu te bucuri de toate beneficiile unui corp sanatos si energic. Aminteste-ti ca ai nevoie doar de motivatie si rabdare, ca deprinderile bune nu devin un obicei peste noapte. Nimeni nu slabeste miraculos si se mentine ca ingerii Victoriei Secret fara timp si efort. Putere Nemarginita (Anthony Robbins ) 
  • poti asculta un program de coaching al unui autor motivational. Tony Robbins este probabil cel mai cunoscut antrenor de viata. Cand simti ca ai nevoie de un imbold sa te apuci sa traiesti viata pe care o meriti, asculta-l pe Tony Robbins! Cand simti ca cedezi si cazi in vechile obiceiuri, asculta-l pe Tony Robbins sa revii pe calea cea buna.
  • poti viziona un documentar motivational. Docmentarul “The Secret” desi tras de par ca si regie, are un substrat de adevar. Nu ai vazut si tu ca lucrurile minunate li se intampla celor care gandesc pozitiv, celor care nu dispera si nu se plang constant? Gandurile ti le poti controla si automat ceea ce atragi asupra vietii tale. Daca tu te gandesti ca POTI sa ai corpul mult visat, atunci il vei avea! Dar nu peste noapte si nu dupa un somn de 10 ore, ci dupa o activitate fizica de min. 45 de minute 5 zile in fiecare saptamana!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.