zoot

Cum ma motivez sa urmez un program de exercitii fitness (2)

Angajamentul public. De multe ori vei avea nevoie de a-ti lua un angajament public fata de inceperea unui program de exercitii de slabit. Atunci cand le vei spune colegilor si prietenilor ca te-ai decis sa iti schimbi stilul de viata, vei fi nevoit sa continui a urma programul de exercitii de slabit tocmai pentru ca acest angajament public te obliga. In caz contrar, nu te vei mai dezamagi doar pe tine ci ii vei dezamagi si pe cei din jurul tau, persoane la care tii si a caror opinie o apreciezi

Posteaza povestea lui Richard pe pagina ta de facebook (ai citit despre ea in prima parte a articolului), facand un anunt in gura mare “Incepand de acum (nu de maine, nu de saptamana viitoare) incep un program de exercitii de slabit!” vei observa cum prietenii tai se vor grabi sa te ajute cu sfaturi, te vor sustine, ba mai mult unii se vor angaja sa mearga la sala cu tine sau sa alergati in weekend in parc! Renunta la vechiul wallpaper de pe ecran si posteaza acelasi indemn, care te va motiva sa continui ori de cate ori deschizi calculatorul. Acelasi angajament noteaza-l pe un post-it si lipeste-l peste tot: pe frigider, pe cuier, pe oglinda de la baie! Iar cei care cred ca nu vei reusi (mi-e greu sa cred ca exista astfel de oameni) ar trebui sa te impulsioneze si mai mult incat sa le dovedesti ca se poate trai sanatos, ca poti avea o viata echilibrata si implinita! Aminteste in toate conversatiile telefonice cu prietenii sau intreverile cu familia, decizia pe care ai luat-o si adu-ti aminte ca le esti datoare sa te tii de cuvant!

  • Imagini mentale. Atunci cand incepi un program de exercitii de slabit este necesar sa intri in pielea noii tale imagini. Gandeste-te cum vei arata la greutatea dorita si un corp tonifiat. Pastreaza acesta imagine vie in minte ori de cate ori iti este greu sa te apuci de efectuarea programului de exercitii de slabit. Sau poate candva ai avut greutatea ideala. Adu-ti aminte cum aratai si cum te simteai. Adu-ti aminte de acea incredere in tine data de sanatatea corpului tau. Va trebui sa apelezi la aceste imagini mentale ori de cate ori esti pe punctul de a renunta.

Admiri o persoana publica in mod deosebit? Sa spunem Madonna, care, la varsta de 55 de ani arata minunat si asta doar printr-un stil de viata sanatos si sport. Lipeste o poza de a ta de tip buletin peste corpul persoanei care te inspira si promite-ti ca nu te vei opri pana cand nu vei capata vitalitatea si energia persoanei pe care o admiri. Scoate pozele vechi de la naftalina si inrameaza una dintre ele. Iti vei aduce aminte zilnic cum obisnuiai sa arati. Si promite-ti ca nu te vei opri pana cand nu-ti vei recapata viata de dinainte sa te ingrasi datorita sedentarismului. Scoate-ti sacoul S sau M din sifonier si pune-l in cuier, ca si cum te-ai pregati sa-l imbraci a doua zi. Persevereaza cu alegeri alimentare corecte si exercitii de slabit pana cand intr-o dimineata il vei proba si vei putea iesi pe usa imbracata in el!

  • Suport din partea celorlalti. Cel mai bine este sa incepi dieta si programul de exercitii de slabit alaturi de alte persoane, pentru a nu fi singur(a). Convinge o prietena sa exerseze alaturi de tine. Fa-ti abonament la o sala de fitness unde vei intalni persoane asemanatoare tie, cu care vei impartasi experiente similare. Alatura-te unei comunitati online cu acelasi scop.

Vorbeste deschis de problemele tale cu ceilalti care au trecut sau trec peste acelasi obstacole. Roaga-ti prietenii sau mama sa nu te abata de la drum, cu o invitatie la o pizza sau o inghetata. Cu sustinere din partea celorlalti, atat cunoscuti cat si oameni pe care ii vei cunoaste tocmai datorita acestei conjucturi, este imposibil sa nu duci la bun sfarsit un program de exercitii de slabit

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.