zoot

Cum indepartezi parul de pe fata

Epilare faciala

Nu trebuie sa suferi de o pilozitate excesiva pentru a fi stanjenita de parul de pe fata. Problema este ca zona este una sensibila, usor iritabila si trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a alege o anumita metoda de epilare faciala.

Crema depilatoare

Cel putin la nivel teoretic, epilarea cu crema este metoda ideala pentru a scapa de puful de pe buza superioara si barbie. Intinde crema pe zonele cu puf, las-o sa actioneze dupa instructiunile de pe pachet, indeparteaz-o fara pic de durere si bucura-te de cea mai fina piele. Foloseste insa o crema depilatoare destinata special pilozitatii faciale, nu depasi timpii recomandati pe prospect iar cand vine momentul in care trebuie sa o indepartezi, sterge-o usor, pentru a nu-ti irita pielea.

Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara este o metoda eficienta de a indeparta puful de pe fata. Epilarea este rapida, aproape fara durere si poate fi efectuata acasa. Poti opta pentru ceara calda sau pentru benzi cu ceara rece. Daca ai ten normal sau uscat, poti folosi benzile cu ceara rece insa, daca ai pori sensibili, te poti indrepta catre ceara calda. Se prinde doar de foliculii de par si nu afecteaza pielea.

Epilarea cu ata

Epilarea cu ata este, probabil, cea mai blanda metoda de indepartare a parului de pe fata. Ata reuseste sa indeparteze firul de par de radacina, ca si ceara, insa fara a trage de piele. Cu toate acestea, poti sa ai o senzatie de piscatura caci firele de par sunt indepartate in grupuri mici. Pielea ti se poate inrosi imediat dupa epilare insa roseata tinde sa se estompeze destul de repede. Alege un salon aproape de casa si alege sa te programezi dupa birou.

Epilatoare

Cele mai multe epilatoare vin si cu un dispozitiv special pentru parul de pe fata. Acestea ofera aceleasi rezultate de lunga durata (de pana la 4 saptamani) ca si epilarea cu ceara sau ata. Spre deosebire de epilarea cu atat, si, uneori ceara, poti folosi epilatorul in intimitatea casei tale.

IPL si laser

Desi este cea mai costisitoare metoda, o cura de la 6 pana la 8 sedinte te poate scapa definitiv de parul nedorit, cu minime costuri de intretinere. Exista sisteme de epilare IPL pentru uz personal, acasa. Te nu scapa instant de par, rezultatele au nevoie de trei pana la sase luni sa apara.

Ce trebuie sa stii inainte de a epila parul de pe fata:

  • Nu te epila cand pielea este iritata.
  • Nu folosi produse de ingrijire a pielii pe baza de acizi sau retinol cateva zile inainte de epilare pentru a preveni iritatia.
  • Evita epilarea faciala in perioada menstruatiei pentru a preintampina diferite reactii ale pielii.
  • Evita sa te machiezi dupa epilarea faciala pentru a-i permite pielii sa se repare.
  • Evita formulele dure, pe baza de alcool sau parfum, pana zona s-a refacut complet.
  • Evita expunerea la soare pentru a evita riscul pigmentarii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.