zoot

Cum desfaci capacul intepenit al unei sticlute de oja

Cu siguranta te-ai confruntat, cel putin odata, cu acest neajuns. In incercarea de a inlatura excesul de oja de pe pensula, o parte din formula se lipeste de gatul sticlutei si, inevitabil, se intareste. Atunci incerci in zahar sa desfaci capacul intepenit. Dar nu-ti face griji. Venim cu cateva trucuri utile pentru a desface si cea mai incapatanata sticluta de oja:
Cum desfaci o sticluta de oja intepenita cu banda de cauciuc

1. Cauciuc / banda elastica

Primul lucru la care trebuie sa te repezi cand te confrunti cu o sticluta de oja incapatanata este cauciucul sau banda elastica. Infasoara-l de cateva ori in jurul capacului si incearca sa desfaci. Cauciucul iti da o mai mare putere de prindere pentru a exercita presiune asupra capacului. Daca nu se desface, treci la varianta urmatoare:

 

2. Dizolvant de lac de unghii

Cum desfaci o sticluta de oja intepenita cu acetona

O solutie rapida cu care poti desface capacul intepenit este tocmai dizolvantul de lac de unghii pe care, cu siguranta, il ai la indemana. Metoda functioneaza in cele mai multe cazuri. De regula, capacul ojei se intepeneste datorita stratului de lac de unghii ramas si intarit pe gatul sticlutei. Aseaza un servetel absorbant  pe blatul de lucru si toarna putina accetona la marginea gatului. Intoarce sticluta invers si sterge excesul cu un disc demachiat.

3. Apa fierbinte

Cum desfaci o sticluta de oja intepenita cu apaDaca niciuna dintre variantele de mai sus nu te-ai ajutat sa desfaci capacul intepenit al sticlutei de oja, nu-ti ramane decat sa incalzesti putina apa. Toarna apa incalzita (dar nu fierbinte) intr-un pahar jos si introdu sticluta de oja invers, cu capacul in jos. Mentine timp de 15-20 de secunde si sterge excesul de apa cu un servetel. Apa calda ar trebui sa lichefieze formula ojei astfel incat sa desfaci capacul cu usurinta.

 

4. Suprafata dura

Cum desfaci o sticluta de oja intepenita cu fortaDaca te-ai confruntat vreodata cu un capac de oja intepenit, cu siguranta ai incercat aceasta metoda. Capacul oje se izbeste usor de o suprafata dura in speranta ca formula uscata se va disloca. Nu garantam ca aceasta metoda functioneaza de fiecare data. Uneori capacul este slabit si poate fi deschis cu usurinta, alteori este in zadar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.