zoot

Crap la cuptor, in stil asiatic

Marinat in arome deosebite, cu o crusta crocanta, crapul la cuptor se poate servi ca fel principal de mancare. Este foarte nutritiv, satios si prietenos cu silueta. Il poti acompania cu o portie de legume gatite in stil astiatic sau cu o simpla salata verde.

Ingrediente:

  • 1 lingura de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei chili
  • 10 g radacina de ghimbir
  • 6 linguri de sos de soaia
  • 5 linguri de vin Sherry
  • 1 lingura de ulei
  • Sare, dupa gust

CRAP LA CUPTOR

Crap la cuptor 1

Clateste bine pestele, atat pe interior, cat si pe exterior apoi usuca-l bine cu un servet de bucatarie. Taie pestele pe diagonala, aproximativ 3mm adancime.

Curata usturoiul si ghimbirul. Da-l prin razatoare. Taie 2 ardei chili pe jumatate, indeparteaza nervurile si semintele, apoi toca-i in fasii subtiri. Amesteca condimentele cu sosul de soia si vinul Sherry.

Aseaza pestele pe o folie de aluminiu si toarna peste el marinata. Sigileaza folia si da la rece pentru cel putin doua ore.

Preincalzeste cuptorul la 200C

Crap la cuptor 2

Scoate pestele din marinada, si unge-l cu o lingura de ulei de masline. Aseaza-l pe o tava de cuptor. Potriveste-l de sare si piper.

Crap la cuptor 3

Presara deasupra lui pesmet pentru a avea o crusta crocanta.

Crap la cuptor 4

Peste se mentine la cuptor pret de 20-30 de minute pana este gatit complet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.