zoot

Couscous cu legume, pe placul vegetarienilor

Couscous-ul cu legume poate lua oricand locul unei portii de orez. Acesta iti furnizeaza o portie semnificativa de proteina vegetala, vitamina B, fier, magneziu, fosfor si potasiu.

Couscous cu legume

Ingrediente:

  • 2 cani de couscous
  • 4 cani de supa concentrata de legume
  • 1 ceapa alba medie, tocata
  • 1 ardei rosu, tocat marunt
  • 1 ardei galben tocat marunt
  • 1 morcov, ras
  • ½ telina mica, rasa
  • ½ dovlecel zucchini,tocat cubulete
  • 1 rosie fara samburi, tocata marunt
  • 1 foaie de dafin
  • ½ legatura de patrunjel
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

COUSCOUS cu legume

Incinge uleiul intr-o tigaie inalta.

Adauga legumele (mai putin rosia) si soteaza timp de cinci minute, pana se inmoaie. Amesteca din cand in cand.

Adauga supa concentrata de legume, frunza de dafin si asteapta sa dea in foc.

Toarna cous cous-ul cand lichidul clocoteste, amesteca, acopera tigaia cu capac si las-o sa stea acoperita 5 minute.

Indeparteaza capacul si umfla couscous-ul cu o furculita.

Indeparteaza frunza de dafi, adauga patrunjelul si rosia tocata.

Potriveste de sare si piper.

Amesteca-l din nou cu furculita inainte de a-l transfera pe platou.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.