zoot

‘Cotlete’ de conopida la cuptor

Cotlete de conopida

Conopida este o leguma foarte versatila si accesibila. O poti servi in multe feluri, chiar si la cuptor, captusita cu un amestec de ou batut si condimente pentru legume. Usor rumenite, serveste-le cu patrunjel tocat si sos de capere.

Ingrediente:

  • 1 conopida medie
  • 1 ou
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 cana de supa concentrata de legume
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de capere, clatite si scurse
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri din legume
  • ½ lingurita pudra de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper

COTLETE DE CONOPIDA LA CUPTOR

Preincalzeste cuptorul la 190C. Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor si unge-o cu ulei de masline.

Taie conopida in bucati groase de un deget, ca si cum ai taia o franzela.

Aseaza cotletele de conopida pe hartia de copt pe un singur rand.

Amesteca oul, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, baza pentru mancaruri si pudra de usturoi intr-un bol si amesteca cu telul pentru a omogeniza ingredientele.

Foloseste o pensula din silicon pentru a unge cotletele de conopida cu acest amestec.

Da tava la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand conopida se inmoaie si se rumeneste usor.

Pentru a face sosul, pune la fiert ceapa tocata cu jumatate din cantitatea de supa concentrata de legume. Adauga sare si piper, gateste pentru 7-10 minute pana ceapa s-a inmuiat. Toarna restul de supa concentrata de legume, acopera si gateste pana cand se absorbe lichidul, amestecand ocazional. Adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie si caperele. Continua sa gatesti pentru alte 2 minute.

Serveste cotletele de conopida cu sosul de capere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.