•  
  •  

Ai pofta de niste cornulete fragede care sa ti se topeasca in gura? Incearca aceasta reteta simpla si rapida.

Fragezimea cornuletelor este data de iaurtul grecesc sau smantana grasa dar si folosirea unui unt cat mai gras.

Ingredientele sunt foarte accesibile si probabil ca deja le ai in debara, cat despre umplutura, aceasta ramane la aprecierea ta.

Alege rahat sau nuci pentru un gust traditional sau Nutella, daca esti o amatoare de ciocolata.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250g unt gras (min. 70% grasime) topit in bain marie
  • 200 ml iaurt grecesc sau smantana grasa
  • 2 galbenusuri de ou crud
  • 100g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Un varf de cutit de sare

Cornulete fragede: reteta pas cu pas

Aluat fraged pentru cornulete

Pentru a pregati cornulete fragede, preincalzeste cuptorul la 180 °C. Topeste untul in bain marie si lasa-l sa se raceasca. Daca nu ai timp sa-l topesti, poti lucra si cu el la temperatura camerei (foare moale) insa vei avea mai mult de framantat.

Cum se fac cornulete fragede fara untura

Cerne faina pe blatul de lucru sau intr-un castron pentru a o afana. Presara restul de ingrediente solide (praful de copt, sarea si zaharul vanilat).

Aluat cornulete fragede

Fa un cuib in mijloc si adauga galbenusurile de oua, untul topit, zaharul si iaurtul.

Aluat 0 5 mm grosime

Framanta bine aluatul de cornulete, imparte-l in patru bile egale, inveleste-le intr-un prosop de bucatarie si lasa-le sa se odihneasca la rece timp de jumatate de ora. Iti sugeram camara, un loc suficient de racoros.

Se taie aluatul

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-un cerc gros de 0.3 /0.5 mm pe blatul pudrat cu faina.

8 cornule fragede rulate

Se taie cercul pe jumatate, apoi in patru, apoi fiecare cerc in doua (sau trei, in functie de cat de mici vrei sa fie cornuletele) astfel incat sa obtii 8 triunghiuri. Poti folosi o rotita pentru pizza sau un cutit bine ascutit.

Cornulete

La baza razelor de cerc se aseaza sau se intinde umplutura dorita (cubulete de rahat, nutella sau gem) si se ruleaza de de la baza catre varf. Se repeta cu fiecare cornulet in parte.

Reteta cornulete fragede

Se aseaza o hartie de copt peste o tava de cuptor si se aseaza cornulele, unele langa celelalte. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aproximativ 20 de minute pana se rumenesc usor.

Se transfera pe un platou si se pudreaza cu zahar. Poti servi aceste cornulete fragede atat caldute cat si reci. Depozitate intr-un recipient cu capac pot tine cateva zile, pana la o saptamana, urmand sa se serveasca ca desert sau alaturi de lapte, la micul dejun.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro