zoot

Conturarea fetei: Poti parea mai slaba prin machiaj

Conturarea fetei si iluminarea sunt procedee menite sa evidentieze idealul de frumusete feminin prin jocul de lumini si contraste. Culorile deschise apar in prim plan iar culorile inchise se indeparteaza de noi. Datorita acestui simplu truc, conturarea fetei prin machiaj slabeste. Exista mai multe metode de conturare insa te incurajam sa te familiarizezi cu varianta GossMakeUpArtist, inspirata de Kim Kardashian, inainte de a experimenta proceduri mai complicate.

CONTURAREA FETEI: MACHIAJUL CARE SLABESTE

Inainte de a incepe conturarea fetei, este indicat sa folosesti o baza de machiaj. Poti folosi un primer pentru fata sau o crema BB Cream. Daca pana acum nu ai folosit un primer, vei fi uimita de rezultatul aplicarii acestuia nu numai vis-a-vis de puterea de intindere a fondului de ten aplicat dupa primer cat si de rezistenta machiajului pe parcursul intregii zile.

Odata tenul pregatit, poti incepe procesul de conturare si iluminare.

  • Pentru iluminare vei viza zone precum: triunghiul din jurul ochilor, podul nasului si mijlocul fruntii si barbia si vei folosi o nuanta deschisa. Poate fi vorba de un fond de ten mai deschis cu una sau doua nuante decat culoarea tenului tau sau poate fi vorba de un anticearcan mai deschis la culoare.
  • Pentru conturare vei viza zone precum: exteriorul tamplelor, partea inferioara a pometilor, linia maxilarului, colturile exterioare ale ochilor si conturul nasului. Pentru conturare vei folosi un fond de ten cu una sau doua nuante mai inchise decat culoarea ta naturala.
  • Prin blending, cele doua culori se vor uniformiza, fara a lasa dungi vizibile de demarcatie, astfel incat jocul de lumini sa para cat mai natural. Pentru blending ai nevoie de o pensula speciala de aplicat fondul de ten.
  • In acest moment conturarea fetei este pe cat se poate de naturala. Daca esti multumita de acest rezultat, poti fixa machiajul cu ajutorul unei pudre translucide incolore.
  • Pentru o mai buna evidentiere a structurii osoase a fetei, se va aplica o pudra translucida mai deschisa la culoare in zona triunghiului ochilor, mijlocul fruntii si barbie. Cu ajutorului unui bronzer se vor contura si mai pronuntat zonele amintite anterior: exteriorul tamplelor, partea inferioara a pometilor, linia maxilarului, colturile exterioare ale ochilor. Blush-ul se va aplica chiar desupra liniei conturate sub pometi, iar iluminatorul se va folosi pentru zona de deasupra blush-ului aplicat, cat si punctul cel mai inalt al sprancenelor.

conturarea fetei

Ti se pot parea procedee destul de laborioase prima data cand le incerci. In acelasi timp ti se pot parea costisitoare. Un machiaj ca la carte al tenului implica: primer (baza de machiaj), corector, cel putin doua nuante de fond de ten, pudra translucida pentru fixare, pudra autobronzanta, blush si pensule specifice pentru aplicarea fiecarei produs in parte. Optional poti folosi si un spray pentru fixare. Cum toate aceste produse nu se regasesc in trusa noastra cosmetica, din diverse motive, putem improviza.

Te-ar putea interesa si:

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.