zoot

Conceptul starii de bine in amenajarile interioare

Conceptul starii de bine in amenajarile interioare

Conceptul de wellness este necesar in domeniul amenajarilor interioare.

Recreand o stare de bine, locuintele nu ne ofera decat un acoperis deasupra capului ci se transforma in adevarate oaze de relaxare si calm instantaneu.

Vrei un spatiu in care sa te poti relaxa si destresa dupa o zi obositoare la birou? Ia in considerare aceste sfaturi atunci cand iti amenajezi casa:

Culori si texturi

Acea cutie alba, acel aspect sterp, simplu si minimal nu functioneaza pentru toata lumea. Daca ti se pare steril si neinspirat, inlocuieste schema alba cu o paleta de culori neutre din familia bejului, taupe sau crem.

Foloseste texturi naturale, precum lemnul, pentru a atrage interesul.

Arta

Un studiu norvegian publicat in Clinical Rehabilitation arata ca imaginile cu natura cresc sentimentul de scop si conexiunea, atat cu cei din jur cat si cu mediul inconjurator.

Aseaza un tablou sau inrameaza o fotografie cu un peisaj frumos in camera de zi sau amenajeaza-ti caminul cu obiecte de decor si iluminat din pietre si lemn.

Plante

Plantele de interior purifica aerul si-i imbunatatesc calitatea, sustin specialistii NASA. Chiar si doar cateva plante in ghiveci contribuie la o estetica organica si aerisita.

Poti merge si pe un aspect luxuriant, atarna cateva rafturi si umple-le cu iedera englezeasca sau chiar vita de vie. Sunt usor de intretinut, le poti creste si in spatii inguste fara prea multa lumina naturala.

Miros

Mai multe studii arata ca mirosurile de citrice, precum portocala sau lamaia, amelioreaza anxietatea iar levantica calmeaza.

Poti alege pulverizatoare care amesteca aerul din camera cu miresmele uleiurilor esentiale.

Lumini

Lumina este foarte importanta.

Lumina naturala face minuni pentru starea ta de bine. N-o bloca cu jaluzele sau draperii. Trage-le dis de dimineata si bucura-te de o camera luminoasa.

Seara poti aprinde niste lumanari albe care calmeaza si relaxeaza.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.