zoot

Compot natural de struguri albi

Compot de struguri

Daca tot ti-a ramas spatiu in camara si ai cateva borcane in plus, pregateste un compot de struguri natural pentru la iarna.

Alege struguri parfumati, cu boabe mari, sanatoase si cat mai putin seminte. Asigura-te ca boabele sunt ferme pentru a-si mentine forma si a nu se sfarama in timpul fierberii. Poti alege chiar mai multe soiuri de struguri atata vreme cat au aceeasi culoare. Daca amesteci strugurii rosii cu cei albi, acestia din urma se vor colora.

Ingrediente:

  • 2 borcane 400ml
  • 800g struguri
  • 50g zahar (2 linguri)
  • Apa

Compot natural de struguri albi (sau rosii)

Spala bine fructele si pregateste borcanele.

Umple borcanele cu boabe cam trei sferturi pentru a obtine un echilibru optim intre fruct si zeama. Bineinteles, poti opta si pentru ½ fruct , ½ zeama.

Completeaza cu apa.

Scurge apa din borcane intr-un ibric si adauga zaharul.

Fierbe siropul pana da in clocot si incepe sa se adune spuma.

Indeparteaza spuma.

Lasa siropul sa se raceasca si apoi toarna-l in borcane. Ai grija ca nivelul siropului sa fie cu un deget mai jos de gura borcanului.

Se capseaza capacele.

Infasoara borcanele in carpe si aseaza-le intr-o oala. Toarna apa rece in oala dar ai grija sa nu depaseasca ¾ din inaltimea borcanelor. Uda o carpa si aseaz-o deasupra borcanelor.

Borcanele astfel pregatite se fierb la foc mic catre mediu in bain marie pentru 25-30 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
*** Sunt necesare circa 40 de minute ca apa sa atinga punctul de fierbere.

Se indeparteaza oala de pe foc si se inveleste cu un prosop gros (sau o patura) si se lasa sa se raceasca peste noapte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.