zoot

Co-washing sau cum sa-ti speli parul cu balsam

Co-washing (conditioner washing) renunta la etape cheie ale spalarii parului. Daca in mod normal iti samponezi parul, il clatesti, apoi folosesti balsam pentru a hrani si netezi textura, apeland co-washing renunti la sampon in favoarea balsamului de curatare. Mai mult ca sigur ai auzit de el si esti inca nedumerita.

Un balsam care-ti spala parul? Fara spuma? Si nu este sampon? Dar hraneste firul de par ca un balsam? Da! Reuseste sa faca toate aceste lucruri datorita formulei sale unice. Gandit initial pentru parul cret sau ondulat, are o formula de curatare mai blanda decat samponul cu sulfati si, in loc sa fie indepartat imediat, se lasa sa actioneze cateva minute pe par.

Joico moisture cowash whipped cleansing conditioner
Joico Moisture CO+WASH Whipped Cleansing Conditioner

De ce ai opta pentru un balsam de curatare?

Spre deosebire de sampoanele obisnuite in a caror componenta gasesti sulfati, balsamul de curatare are o formula mai blanda si intentioneaza sa conserve uleiurile naturale ale parului, in timp ce curata usor si hraneste. Este alegerea ideala pentru parul uscat, gros, cret, incapabil sa retina umiditatea, parul vopsit sau deteriorat. Practic, n-ai nevoie decat de un singur produs pentru a obtine un par curat si hidratat. Dupa ce se umezeste bine parul, se aplica produsul masandu-se usor scalpul (nu te astepta sa faca spuma!), se lasa sa actioneze cateva minute (in functie de brandul folosit) apoi se clateste.

Asta nu inseamna ca nu vei mai folosi sampon niciodata. Co-washing functioneaza grozav daca, periodic, iti cureti scalpul cu sampon. Este potrivit si pentru barbati care obisnuiesc sa-si spele parul frecvent, fiind o metoda mai rapida si mai putin agresiva cu scalpul. Iata un produs pe care-l puteti folosi amandoi. Datorita popularitatii de care se bucura, au aparut pe piata formule care se adreseaza nevoilor particulare ale parului tau.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.