zoot

Ciuperci pane. Nu este doar o alta reteta de ciuperci!

Exista atatea modalitati in care poti consuma o portie de ciuperci! Varianta propusa astazi nu este cea mai sanatoasa insa, chiar si prajelile ne sunt permise ocazional, in moderatie. Reteta de ciuperci pane este simpla si, relativ, rapida. Pasii iti sunt probabil similari pentru ca seamana foarte mult cu reteta de snitele. Ciupercile pregatite sunt trecute prin faina, ou baut si peste dupa care se prajesc in baie de ulei. Ce poate fi mai simplu?

Ciuperci pane

Ingrediente:

  • 12 ciuperci champignon, proaspete, curatate de pielita, spalte si uscate
  • 2 oua BIO mari, batute
  • 4 linguri de faina alba (sau mai mult, dupa necesitati)
  • 4 linguri de pesmet (sau mai mult, dupa necesitati)
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei vegetal pentru prajit

CIUPERCI PANE

Pentru aceasta reteta  vei folosi ciuperci champignon proaspete, cat mai apropiate ca dimensiune pentru a se gati la fel. Se curata de coaja palariile si se indeparteaza piciorusele daca nu sunt in stare buna. Se spala sub un jet de apa dupa care se usuca bine cu un servet de bucatarie.

Se bat bine ouale, se condimenteaza cu sare si piper (plus alte mirodenii, dupa gust) si se lasa deoparte, intr-o farfurie adanca.

Intr-o farfurie se toarna faina si, separat, in alta, se pune pesmetul.

Fiecare ciupercuta se da prin faina cat sa se imbrace bine. Se bate usor pentru a scutura excesul, se introduce in farfuria cu ou si se captuseste bine (aici piciorusele te pot incomoda usor, daca ai ales sa le pastrezi) apoi se trece prin pesmet.

Se trec prin faina-ou-peste inca cinci ciupersi si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. In timp ce se prajeste prima transa de ciuperci pane, le poti captusi pe celelalte.

Se scot pe o farfurie adanca peste care ai asezat 1-2 servetele de bucatarie din hartie care sa absoarba excesul de ulei. Se procedeaza la fel si cu cealalta transa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.