zoot

Ciorba de legume de vara

Se serveste prima la masa, vine cu un continut caloric redus, este prietenoasa cu silueta si incarcata de micronutrienti. Deloc pretentioasa, ciorba de legume se gateste din ingrediente comune, de sezon sau congelate.

Ciorba de legume

Ingrediente:

  • 2l supa concentrata de legume (sau 2 cuburi de legume uscate BIO dizolvate in 2l de apa)
  • 500g rosii pasate
  • 1 radacina pastarnac, rasa
  • 1 ardei gras rosu, tocat cubulete
  • 1 ceapa alba, mare, tocata marunt
  • 3 cartofi medii, tocati cubulete mici
  • 2 morcovi medii, tocati rondele
  • 1 cana de mazare congelata
  • ½ legatura patrunjel, tocat marunt
  • 1 foaie de dafin
  • Zeama proaspat stoarsa dintr-o lamaie
  • 4 linguri de ulei de gatit
  • Sare si piper, dupa gust

CIORBA DE LEGUME DE VARA

Pune la fiert supa concentrata de legume si pregateste legumele dupa indicatiile de mai sus.

Cand apa da in clocot, adauga cartofii, frunza de dafin si sare.

Incinge uleiul intr-o tigaie inalta si caleste ceapa, pastarnacul, morcovii si ardeii la foc mic spre mediu pana ceapa devine translucida si legumele incep sa se inmoaie. Presara sare.

*** Daca observi ca ceapa incepe sa se rumeneasca, adauga doua linguri de supa concentrata in tigaie.

Adauga rosiile pasate din cutie si continua sa gatesti pentru alte cateva minute, amestecand din cand in cand.

Indeparteaza foaia de dafin din oala, rastoarna continutul tigaii in oala cu ciorba si asteapta sa dea din nou in clocot. Adauga mazarea congelata. Dupa ce da din nou in clocot, redu focul si continua sa gatesti la foc mic pentru alte 10-15 minute sau pana cand legumele sunt perfect gatite.

Gusta si asezoneaza cu sare si piper.

Adauga patrunjelul tocat si zeama de lamaie.

Lasa ciorba sa se aseze pentru 5-10 minute dupa care serveste-o in farfurii adanci sau boluri.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.