zoot

Cinci semne ca porti sutienul gresit

Masura nepotrivita sutien

Inainte sa imbraci orice altceva, ai nevoie de un sutien bun care-ti subliniaza curbele, iti ofera un inal grad de sustinere si nu este prea stramt ca sa formeze colacei. Desi pare evident, statisticile arata ca peste 50% dintre femei poarta sutienul intr-o marime necorespunzataore. Pe langa chestiunile de ordin estetic, asta poate duce la probleme mai serioare, precum durerile de spate si de umeri.

Cauta-ti sutienul potrivit. Fa un efort si identifica marimea potrivita. Iti putem garanta ca intreaga ta infatisare va avea numai de castigat.

Corpul tau se schimba odata cu varsta si diferitele faze prin care trece. Un sutien care-ti era bun anul trecut, s-ar putea fie nepotrivit in ziua de azi. Cum afli asta? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa afli daca porti sutienul gresit:

  1. Nu poti introduce doua degete sub banda lata de la spate. Cea mai mare parte a functiei de sustinere vine din banda de la spate. Ea n-ar trebui sa fie prea larga caci se pierde din sustinere, nici prea stramta incat sa formeze colacei. Cand incepe sa se slabeasca, pe masura ce porti sutienul, o poti strange din sistemul de inchidere.
  2. Sarma iti agreseaza pielea. Pielea bustului este foarte delicata si ultimul lucru pe care-l vrei este sa fie iritata de firul metalic de sustinere al sutienului. Acesta ar trebui sa stea pe coaste si sa fie in linie cu mijlocul subbratului. In acest fel, sanii sunt cuprinsi frumos de cupe si te bucuri atat de sustinere cat si de un efect de lifting.
  3. Sutientul este larg intre cupe. Decalajul frontal iti indica faptul ca porti o marime gresite. Partea dintre cupe ar trebuie sa stea fixa pe piele.
  4. Bretelele iti lasa urme pe umeri. Asa cum spuneam mai devreme, cea mai mare parte a sustinerii ar trebui sa vina din banda late de la spate, nu din bretele. O greseala comuna pe care o fac femeile este achizitiona unui stutien cu banda prea lata si compensarea acestui neajuns prin strangerea bretelelor. Bretelele prea stranse poat cauza numeroase probleme iar purtarea lor indelungata poate lasa chiar si urme permanente pe umeri.
  5. Nu-l simti confortabil. Abia astepti sa ajungi acasa sa-ti scoti sutienul? Este un semn clar ca nu porti marimea potrivita. Sutienul ar trebui sa se simta confortabil, nu ca un dispozitiv medieval de tortura.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.