zoot

Cinci pensule care revolutioneaza machiajul

Cinci pensule care revolutioneaza machiajul
Foto: Image.net

Du-ti machiajul la urmatorul nivel. Nu stii de unde sa incepi? Iti spunem noi. Incepe intotdeauna cu un set de pensule esentiale pentru aplicarea precisa si ireprosabila a produselor cosmetice:

Pensula pentru fondul de ten

Il poti intinde cu ajutorul degetelor insa daca mizezi pe acel aspect ireprosabil, ca de portelan, atunci pensula special conceputa pentru aplicarea fondului de ten este cea de care ai nevoie. Cu ajutorul acestora poti aplica fond de ten crema sau lichid, crema coloranta sau chiar anticearcan.

Incepe prin a tapota pensula in fond de ten apoi ‘picteaza’ cateva puncte in zonele fetei care au nevoie de acoperire (Truc: le regasesti, de obicei, catre centrul fetei). Amesteca si intinde fondul de ten catre linia parului.

Beauty Blender-ul

Daca iti este greu sa lucrezi cu pensula pentru fond de ten, apeleaza cu incredere la mult apreciatul buretel Beuaty Blender. Se umezeste usor, se indeparteaza excesul de apa si se aplica produsul prin tapotare.

Truc: foloseste capatul ingust al buretelului pentru a ajunge si la cele mai inaccesibile locuri.

Pensula buffer

O pensula cu peri desi, taiati la o lungime uniforma iti va permite sa obtii literalmente finisajul perfect cu aspect airbrushed.  Pensula buffer poate lucra cu diferite textura, de la pudra la crème si geluri. Pentru contur, o pensula unghiulara este absolut necesar pentru un plus de precizie si control (Truc: pentru extra-acoperire, tapoteaza pensula pe piele pentru a adauga mai mult produs). Daca este vorba de fond de ten, s-ar putea sa nu mai ai nevoie de corector).

Pensula unghiulara

Mizezi totul pe un machiaj ultra-precis? Pensula unghiulara iti da acea precizie de care ai nevoie in machiajul pleoapei superioare, chit ca este vorba de un fard pudra sau lichid. Cu ajutorul varfului oblic poti estompa creionul dermatograf sau tusul de ochi.

Pensula pentru blending

Spre deosebire de pensula obisnuita pentru aplicarea fardului de ochi, pensula pentru blending reuseste sa amestece perfect doua sau mai multe culori si sa evite liniile de demarcatie. Tot cu ajutorul acesteia poti tinti zone precum pliul ochilor unde, daca fardul nu este bine intins, se poate strage si poate forma cute.

Truc: pensulele pentru blending sunt potrivite si pentru a fixa corectorul pe pleoapa inferioara. Trece-o prin pudra translucida, indeparteaza excesul si tapoteaza usor.

Pensula Kabuki

Pensula Kabuki este una dintre pensulele multifunctionale pe care trebuie neaparat sa o ao. Cu peri naturali, scurti si desi, este ideala pentru aplicarea fardurilor pudra: pudra de fata, bronzerul sau blush-ul). Tot pensula Kabuki te poate ajuta sa intinzi mai bine straturile de machiaj peste baza fara sa lase linii de demarcatie. Satureaza cu pudra, tapoteaza pentru a indeparta excesul si aplica pe fata in miscari circulare. Te vei bucura de control si o acoperire mai larga.

Truc: Porti o rochie cu umerii goi? Aplica un highlighter pe clavicula cu ajutorul pensulei Kabuki.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.