zoot

Cinci motive sa ceri o tunsoare pe par uscat

Putini hair-stilisti stiu sa o execute. Nu o vei regasi in oferta celor mai multe saloane. Necesita mai mult timp, experienta si dexteritate decat o tunsoare obisnuita pe parul umed si, bineinteles, costa mai mult. Se merita atunci sa investesti intr-o tunsoare pe par uscat? Categoric, DA! Tunsoarea pe parul uscat reprezinta garantia reusitei: poti fi sigura ca parul cade exact asa cum iti doresti.

Foto: Image.net
Foto: Image.net

“Recomand tunsul pe uscat din mai multe puncte de vedere. Cel mai important este ca ai cea mai buna vizibilitate si vezi miscarea naturala a parului. Practic nu ai cum sa gresesti” – spune Adrian Niculescu, formator si fondator al scolii de hairstyling care ii poarta numele.

 

  1. Ii lipseste elementul surpriza

Intreaga procedura este transparenta iar comunicarea cu hairstilistul are de castigat. Poti observa cum parul se aseaza pe parcurs, poti ruga stilistul sa insiste asupra unor aspecte si poti fi sigura ca platesti pentru ceea ce vezi in oglida.  Nu risti sa te trezesti cu surprize neplacute dupa ce parul s-a uscat.

  1. Iti permite sa-ti individualizezi coafura

In functie de preferinte si propriile tale trasaturi. Daca pe parul ud, se foloseste o tehnica de tuns generala, parul uscat ii confera stilistului posibilitatea de a-si pune in valoare cunostintele. Studiindu-ti fizionomia, va ajusta tehnica in functie de trasaturile si textura parului tau, imprimand volum si miscare, naturalete si alte insusiri ale unui par cu aspect luxos.

  1. Este solutia perfecta pentru parul cret

Numai persoanele cu parul cret cunosc stresul post-tuns, momentele in care te rogi ca parul sa se aseze asa cum ti-ai dorit, pe masura ce este uscat. Parul cret are nevoie de o mai mare precizie iar tunsul pe par uscat ii confera hairstilistului posibilitatea de a vedea cum cade fiecare suvita si cum se armonizeaza intreaga tunsoare.

  1. Este mult mai bland cu parul fin sau tratat chimic

Firul de par subtire este mult mai fragil atunci cand este ud. Predispus ruperii si tocirii excesive, parul fin are de castigat de pe urma tunsorii pe uscat.

  1. Este mai usor de mentinut

Tunsul pe uscat este mai precis iar varfurile parului se tocesc mai greu. Astfel forma data se mentine mai mult si sunt necesare mai putine vizite la salon intre tunsori. Daca iei in considerare si faptul ca parul necesita mai putin produs de styling, amortizezi costul usor mai ridicat al unei tunsori pe par uscat.

Desi, peste hotare, tehnica se bucura de un moment de glorie, fiind puternic popularizata prin intermediul publicatiilor de specialitate, majoritatea saloanelor din Romania practica tunsul pe par umed.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.