zoot

Cinci motive pentru care n-ar trebui sa te supraalimentezi

Supraalimentarea

Supraalimentarea nu duce doar la acumularea de kilograme in plus. Este mult mai periculoasa si te afecteaza mai mult decat crezi.

Te simti obosita si slabita

Un obicei frecvent al celor care vor sa slabeasca si sa se tonifice este reducerea drastica a aprotului caloric in anumite zile, numai ca sa se supraalimenteze in alte. Acest cerc vicios nu are un efect negativ numai asupra taliei tale, ci si asupra starii tale fizice. Aceste oscilatii ale nivelului zaharului din sange pot duce la senzatii de oboseala, slabiciune si dificultate in concentrare.

Poti avea diferite deficiente

Poate suna ciudat dar cand mananci prea mult, exista posibilitatea sa-ti lipseasca anumiti nutrienti esential. Face sens daca te gandesti ca nu te poti supraalimenta cu hrana sanatoasa. N-ai decat sa te intorci la o dieta echilibrata, fara a te concentra prea mult asupra unui anumit macronutrient si neglijand alti nutrienti.

Poti avea tulburari digestive

Obiceiul de a consuma alimente procesate si de a comanda junk food acasa, alaturi de tendinta noastra de a manca prea mult, joaca un rol in tulburarile digestive cu care te confrunti:

  • Acid reflux, in special dupa ce ai consumat alimente bogate in grasimi, prajeli sau ai consumat prea mult alcool;
  • Sindromul intestinului permeabil, in special dupa ce ai consumat cereale rafinate, produse lactate sau alergeni precum gluten si alune.
  • Cresterea exagerata a bacteriilor in intestinul subtire, datorita consumului excesiv de zahar, cereale rafinate si mese mari.

Poti avea probleme cu inima

Supraalimentarea este o asociata cu numeroase probleme de inima, inclusiv colesterol mare si tensiune ridicata. Rezultatele unui studiu publicat in Consumer Reports arata ca si obiceiurile singurale de supraalimentare, precum cele din perioada sarbatorilor cand oamenii tind sa abuzeze de mancare, cresc de patru ori riscul de a avea un atac de cord in aceeasi zi.

Schimbari de dispozitie

Daca obisnuiesti sa mananci pe sistem nervos, trebuie sa-ti pui ordine in viata. Mancarea pe post de pansament induce un cerc vicios din care trebuie sa iesi pentru a nu-ti pierde increderea in tine si a-ti da peste cap metabolismul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.