zoot

Cinci feluri in care zambetul te poate intineri

In mod normal, atribuim altor cauze semnele de imbatranire, fara sa realizam impactul zambetului asupra varstei pe care o tradam. Cel putin cinci neajunsuri ale dintilor iti pot imbatrani chipul prematur. Iti vom arata care sunt acestea si cum sa relationezi cu fiecare in parte:

Dinti decolorati sau patati

Dinti decolorati sau patati

Modificarile de culoare ale dintilor te pot imbatrani. Pe masura ce inaintam in varsta, dintii isi modifica culoarea ca urmare a absorbtiei din anumite alimente si bauturi (cefea, ceai, vin rosu etc) si, de cele mai multe ori, oricat de bine i-ai ingriji, nu revin la culoarea naturala. La fel cum albul ochilor este corelat cu tinerea si sanatatea, dintii albi te pot intineri instant. Singura modalitate de a inversa modificarile de culoare este albirea acestora. Desi cele mai bune rezultate le obtii la o clinica specializata, kit-urile de albire a dintilor acasa pot realiza o schimbare de culoare la un pret accesibil.

Dinti inclinati sau inghesuiti

Dinti inclinati sau inghesuiti

Cand dintii nu sunt aliniati, pot incarca gura, ingradindu-ti zambetul si atragand atentia asupra imperfectiunilor vizibile, precum stirbituri, pete sau decoloratiuni. Dintii aglomerati se ciobesc mai usor, sunt predispusi la carii dentare, retrageri gingivale si pierderi de masa onoasa prematura. Nu esti prea batrana pentru a-ti indrepta dintii! Dintii pot fi indreptati la orice varsta iar acest efort iti va lua 10 ani de pe chip! Cea mai sigura si populara metoda ramane purtare aparatului dentar ortodontic. Optiunile noi ‘invizibile’ iti promit sa-ti indrepte dintii in doar sase luni!

Gingii prea vizibile

Gingii prea vizibile

Desi n-ai crede, gingiile prea vizibile pot aparea in mod normal sau pot fi un rezultat al procesului de imbatranire. Acestea pot afecta gradul de atractivitate al zambetului, dand impresia unor dinti mai scurti sau inegali. Estetica dendata a gasit solutia si pentru acest neajuns: remodelarea gingivala cu ajutorul tehnologiei laser. Insa, exista situatii cand aceasta procedura simpla nu este de ajuns pentru a reda frumusetea zambetului, caz in care se poate interveni asupra osului de la radacina dintelui pentru a impedica cresterea ulterioara a gingiilor.

Dinti lipsa

Dinti lipsa

Desi este evident cum lipsa unui dinte in fata te poate imbatrani, de regula nu realiza impactul unui dinte lipsa in spate. Indiferent de locul in care acesta este situat, afecteaza strucutra gurii prin pierderea de masa osoasa la nivelul maxilarului. Din moment ce dintii si osul maxilar ofera suport pentru obraji si buze, lipsa lor si eroziunea osoasa iti poate modifica fizionomia. De-a lungul timpului, buzele si obrajii se vor trage catre interior datorita lipsei de sprijin, pielea se rideaza si capata un aspect cazut. Implanturile dentare sunt solutii de lunga durata pentru acest neajuns.

Scrasnitul din dinti

Scrasnitul din dinti

Bruxismul este o afectiune care afecteaza 1 din 2 adulti si, totodata, un factor care contribuie la imbatranirea zambetului. Chiar daca este pus pe seama stresului sau a ciclului de somn neregulat, scrasnitul din dinti cauzeaza schimbari majore la nivelul maxilarului care-sipierde din definitie. In acelasi timp. Poate provocare o alinire incorecta a maxilarului cand barbia se indreapta in fata, dandu-i un aspect ‘strivit’.  Foarte eficiente in cazul scrasnitului din dinti nocturn sunt gutierele de bruxism, un mulaj al dintilor pe una dintre arcade care va functiona ca un delimitator pentru a nu mai atinge si toci suprafetele ocluzale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.