zoot

Cina rapida: paste cu ciuperci, bacon si lapte

Aromate si foarte hranitoare, pastele cu ciuperci, bacon si sos bechamel din lapte se pot servi la cina, atunci cand ai nevoie de un rasfat. Iata ingredientele pentru patru portii.

Paste cu ciuperci bacon si lapte

Ingrediente:

  • 350g spaghete
  • 1 cutie de ciuperci champignon feliate (400g)
  • 150g bacon feliat
  • 150g cascaval ras
  • 500ml lapte
  • 50g faina
  • 1 ceapa alba mare, tocata marunt si o ceapa mica taiata pe jumatate
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 foaie de dafin
  • 50g unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • Cateva boabe de piper

PASTE CU CIUPERCI, BACON SI LAPTE

Paste cu ciuperci bacon si lapte 3Paste cu ciuperci bacon si lapte 1Paste cu ciuperci bacon si lapte 6
Paste cu ciuperci bacon si lapte 2Paste cu ciuperci bacon si lapte 4Paste cu ciuperci bacon si lapte 5

Toarna laptele intr-un ibric, adauga ceapa taiata pe jumatate si curatata de coaha, foaia de dafin si bobele de piper. Dupa ce a dat in primul clocot, ia ibricul de pe foc si lasa-l la infuzat.

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le si da-le deoparte.

Pregateste ingredientele.

Intr-o tigaie cu strat aderent, incinge uleiul si caleste ceapa pana devine translucida. Adauga feliile de ciuperci scurse bine si baconul. Gateste-le la foc mic pana se rumenesc frumos.

Topeste untul intr-o alta tigaie adanca la foc mediu. Adauga faina si amesteca. Gateste faina cat sa nu fie cruda (mai putin de un minut) si adauga treptat laptele infuzat, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Continua sa amesteci sosul pana da in clocot. Adauga sare si piper si continua sa gatesti inca 2-3 minute pana faina este gatita.

Adauga cascavalul si asteapta sa se topeasca.

Adauga ceapa, usturoiul si baconul din cealalta tigaie, omogenizeaza, apoi toarna pastele. Amesteca totul si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.