zoot

Cina rapida: paste cu carne tocata

Reteta paste cu carne tocata 6
View Gallery
6 Photos
Paste cu carne tocata 1
Cina rapida: paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata 1

Paste cu carne tocata 2
Cina rapida: paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata 2

Paste cu carne tocata 3
Cina rapida: paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata 3

Paste cu carne tocata 4
Cina rapida: paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata 4

Paste cu carne tocata 5
Cina rapida: paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata 5

Paste cu carne tocata 6
Cina rapida: paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata 6

O cina completa, rapida si gustoasa pentru serile in care ai lasat totul prada neprevizibilului. Decongeleaza o mana generoasa de carne tocata si pune la fiert niste paste. Orice fel de paste. Nu este necesar sa te limitezi la spaghete. Foloseste ce ai in dulapul din bucatarie. Daca tot esti acolo, scoate si mirodeniile uscate, caci le vom folosi ulterior. Mai ai nevoie de cateva rosii, un morcov, o ceapa si cativa catei de usturoi. Daca te grabesti, poti folosi sosul de rosii pe care l-ai cumparat din hipermarket. Toata treaba asta, inclusiv montatul preparatului in farfurie, n-ar trebui sa-ti ia decat putin peste jumatate de ora.

Ingrediente:

  • 320g paste
  • 400g carne tocata
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 morcov, dat prin razataorea mare
  • 4 rosii oparite si curatate de coaja, date prin razatoare
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • Un varf de cutit de busuioc (sau / si cimbru, oregano etc)
  • Sare si piper, dupa gust
  • 1-2 linguri de ulei de gatit

PASTE CU CARNE TOCATA

Se pregatesc legumele dupa indicatiile de mai sus.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand apa da in clocot, adauga un praf de sare in apa. Dupa ce s-au fiert, se lasa la scurs intr-o strecuratoare mare.

In timp ce pastele fierb, se incing 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga ceapa tocata si se caleste putin, pana devine translucida. Se adauga morcovul si carnea si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper.

Cand carnea s-a rumenit frumos, se adauga jumatate de ceasca de apa (sau supa concentrata de legume) si se lasa sa fiarba la foc moale pentru aproximativ un sfert de ora. Se adauga rosiile date prin razatoare, usturoiul si condimentele si se mai lasa pe foc inca zece minute.

Se monteaza preparatul in farfurii si se serveste cald.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.