zoot

Chutney din sfecla rosie

Chutney de sfecla rosie

Un chutney dulce-acrisor, usor picant care reuseste sa puna in valoare sflecla rosie, un super aliment cu numeroase beneficii pentru sanatate. Se poate consuma imediat sau se poate pastra intr-un loc racoros si intunecat pana la 6 luni. Se poate servi ca garnitura pentru fripturi dar si alaturi de branzeturi si mezeluri.

Ingrediente:

  • 5kg sfecla rosie fiarta, curata si data prin razatoare
  • 3 cepe albe tocata marunt
  • 3 mere Granny Smith, curatate de coaja si date prin razatoare
  • 700g zahar alb granulat
  • 700ml otet de vin rosu
  • Zeama de la 3 portocale
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de seminte de coriandru
  • 1 lingura de cuisoare
  • 1 lingura de scortisoara

Reteta chutney din sfecla rosie

Pune apa la fiert intr-o oala si adu-o in punctul de fierbere. Introdu sfecla rosie bine curata de pamant si fierbe-o pana devine moale, aproximativ 20 de minute (se incearca cu scobitoarea). Scurge apa si las-o sa se raceasca inainte de a o curata de coaja.

Se curata sfecla rosie

Da sfecla si merele prin razatoare. *** Foloseste manusi cand cureti si dai prin razatoare sfecla pentru a evita sa-ti patezi pielea.

Se da prin razatoare sfecla

Toaca ceapa marunt.

Se toaca ceapa marunt pentru chutney de sfecla rosie

Intr-o cratita inalta amesteca bine toate ingredientele si continua sa amesteci pana se topeste zaharul.

Ingrediente pentru chutney sfecla rosie

Fierbe amestecul la foc mic, timp de 45 de minute, pana chutney-ul capata consistenta dorita.

In timp ce chutney-ul de sfecla fierbe, sterilizeaza la cuptor borcanele.

Se fierbe chutney ul de sflecla

Dupa ce chutney-ul s-a gatit, opreste focul si lasa-l sa se raceasca 10 minute.

 

Se conserva in brocane chutney ul de sflecla

Umple borcanele cu amestecul fierbinte (lasand 2 cm distanta fata de gura borcanului)si fixeaza capacul imediat.

Se pot consuma dupa ce s-au racit sau se pot pastra timp de cateva luni intr-un loc intunecat si racoros. Odata deschis borcanul, trebuie pastrat la frigider si consumat in urmatoarele saptamani.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.