zoot

Chipsuri din kale. Ai liber la rontait si-n cura de slabire!

Chipsuri din frunze de kale

Iata o varianta sanatoasa de chipsuri crocante, teribil de gustoase! Chipsurile din frunza de kale reprezinta o sursa pretioasa de micronutrienti, prietenosi cu silueta, tocmai bune pentru a fi savurate intr-o seara de vineri, in timp ce urmaresti serialul preferat. In loc sa-ti suprimi poftele, rontaie chipsuri din kale fara nicio urma de vinovatie!

Ingrediente:

  • 1 legatura frunze de kale
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare

Reteta chipsuri de kale

Cum se fac chipsurie din frunze de kale

Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor.

Spala frunzele de kale si indeparteaza excesul de apa cu un servet de bucatarie prin tapotare. Lasa frunzele la uscat pe un prosop sau foloseste uscatorul de salata. Este foarte important ca frunzele sa fie perfect uscate.

Taie frunzele in bucati de dimensiunea unei imbucaturi, stropeste-le cu ulei si asezoneaza-le cu sare. Aseaza-le pe hartia de copt intr-un singur strat si da tava la cuptor pana se rumenesc frumos, timp de 10-15 minute.

Chipsurile se consuma imediat dupa ce s-au racit.

Desi ti-am prezentat o reteta simpla, poti fi creativa, incercand diferite topping-uri si condimente:

  • Piper negru, fulgi de chili, curry pentru o aroma picanta.
  • Boia dulce, praf de usturoi, experimenteaza cu aromele.
  • Parmezan ras sau fulgi de drojdie inactiva pentru a le da un gust de branza.
  • Sos de soia, mustar, pesto etc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.