zoot

Chiftelute din orez, pur si simplu delicioase

Tu ce faci cu resturile de mancare? Azi iti propunem sa folosesti orezul ramas de la cina pentru a pregati un pranz pe cinste: chiftelute din orez! N-ai crede ca sunt atat de delicioase. Perfect ehilibrate din mirodenii, se pot consuma ca atare, ca garnitura pentru peste si carne sau in post, in locul burgerilor din carne tocata.

Chiftelute din orez

Ingrediente:

  • 1 cana de orez gatit
  • 1/2 ceapa alba, tocata marunt
  • 1/3 cana de cascaval sau parmezan ras
  • 1 ou, batut
  • 2-3 catei de usturoi, dati prin razatoarea fina sau drobiti
  • Pudra de chili
  • Piper negru, proaspat macinat
  • Patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri de unt/ ulei vegetal pentru prajit

CHIFTELUTE DIN OREZ

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de orez gatit. Poti folosi orezul care ti-a ramas de la cina precedenta sau poti pune la fiert orez proaspat.

Ceapa se toaca cat mai marunt si se adauga intr-un bol adanc. Se rade deasupra cascavalul, se toarna oul batut, usturoiul ras si orezul gatit. Se amesteca totul cu o lingura, apoi se potriveste de sare si piper. Se condimenteaza, dupa gust, cu pudra de chili si patrunjel tocat.

Se topeste untul in tigaie. Ia cate o lingura din compozitia de chiftelute si adaug-o in tigaie. Turteste-o cu lingura si prajeste-o, aproximativ 3-4 minute sau pana cand se rumeneste frumos. Se intoarce si se rumeneste si pe partea cealalta.

Se pastreaza calde, acoperite cu un prosop sau intr-un cuptor cald. Chiftelutele din prez se servesc calde, dar sunt gustoase si reci, intr-un buger vegetal.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.